Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni pjevač

Osobne stvari Eltona Johna prodane za gotovo 8 milijuna dolara: Vrtoglave cifre

Elton John
Foto: REUTERS
1/17
23.02.2024.
u 23:30

Na aukciji u New Yorku predmeti Eltona Johna prodane su po vrtoglavim cijenama.

Osobne stvari legendarnog Eltona Johna prodane su na aukciji za gotovo osam milijuna dolara. Gotovo sto tisuća dolara za srebrene čizme Eltona Johna i otprilike dva milijuna dolara za triptih uličnog umjetnika Banksyja iz njegove kolekcije, a svi su predmeti ove glazbene ikone prodani u New Yorku za pozamašnu svotu novca. Od 28. veljače aukcijska kuća Christie's vodi seriju od osam prodaja, fizičkih i online, a kolekcija ovog 76-godišnjaka uključuje i glam rock kombinezon boje slonovače i zlata iz ranih 70-ih godina koji je dizajnirala Annie Reavey, a koji je prodan za 12.600 dolara.

Kolekcionari su davali zbilja odlične ponude, a Johnov klavir postigao je više od 200.000 dolara, a pak njegove sunčane naočale, koje su ujedno i ključan element pjevačeva prepoznatljivog izgleda - pronašle su kupca za vrtoglavih 22.680 dolara, zapravo deset puta više od početne procjene. Većina ovih predmeta dolazi iz njegove luksuzne kuće u Atlanti u Georgiji koja mu je služila kao baza za američke turneje, a koju je nedavno i prodao. 

 

Elton John
1/11

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Elton je sa svojim suprugom Davidom Furnishom pokazao koliko zapravo dobar ukus ima za suvremenu umjetnost, a u svojoj kolekciji ima djela umjetnika Andyja Warhola, Keitha Haringa, Roberta Mapplethorpea i Richarda Avedona. Ovaj glazbenik koji je poznat po hitovima Your Song, Rocket Man i Sacrifice, predanosti u borbi protiv HIV/AIDS-a te svojim kostimima svoju oproštajnu turneju priveo je kraju prošle godine. 

Inače, osobne kolekcije ikona pop kulture kao što je ovaj glazbenik postale su redovita pojava u vrhunskim svjetskim aukcijskim kućama. Možemo navesti i primjer pokojnog frontmena grupe Queen Freddieja Mercuryja prodane su za gotovo 40 milijuna funti, svojevremeno je obavijestio Sotheby's. 

 

VIDEO: Više se ne skrivaju: Glumica iz 'Kumova' i glazbenik koji se lani razveo uživaju u ljubavi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije