Bio najavljen

Otkazan Thompsonov koncert u Kostreni, plakati nestali

Marko Perković Thompson
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
03.04.2018.
u 09:21

"Načelnik Općine Kostrena gospodin Dražen Vranić usmeno je predložio da se koncert M. P. Thompsona odgodi do daljnjega"

Otkazan je koncert Marka Perkovića Thompsona u Kostreni koji je već bio najavljen jumbo plakatima, a koji su tijekom vikenda nestali, piše Novi list.

Thompsonovom menadžmentu prošlog je tjedna poslan dopis iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja dvoranom u kojoj je koncert trebao biti održan, a u kojem stoji kako je donesen "zaključak da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnoj razini nije prikladno gostovanje predloženog izvođača jer bi se isto moglo protumačiti kao angažman u povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka Općine Kostrena".

"Od strane načelnika Općine Kostrena g. Dražena Vranića usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odgodi do daljnjega, a pošto se radi o najvišem predstavniku izvršne vlasti našeg jedinog vlasnika, donesena je odluka iz naslova", stoji u obrazloženju KD-a Kostrena, čiji je direktor Tomislav Matić inače predsjednik kostrenskog ogranka HDZ-a.

Marko Perković Thompson
1/26

Vranić kaže da ni općina ni on osobno nisu bili upoznati s namjerom održavanja koncerta te da za organizaciju takvog koncerta nije dana suglasnost. Vranić je potvrdio da je KD Kostrena uputio prošli tjedan, prije nego što su postavljeni plakati, dopis u kojem obavještava organizatore kako se neće održati koncert u Kostreni.

– Ne znam zašto su organizatori unatoč toj obavijesti postavili plakate za oglašavanje koncerta koji, koliko sam vidio, nije najavljen na službenim stranicama gospodina Perkovića niti su ulaznice u prodaji. Ne razumijem svrhu plakata – dodaje Vranić. Rekao je i kako je Kostrena liberalna sredina i da je stajalište njegove nezavisne liste Bolja Kostrena, kao i njegovo osobno, da Kostrena nije sredina u kojoj se trebaju održavati javne manifestacije koje će umjesto zabave te obogaćivanja društvenog i kulturnog života mjesta izazivati određene podjele i političke polarizacije.

Komentara 57

KA
kajinx
10:37 03.04.2018.

Lepa Brena može u Zagrebu, Thompson ne može u Hrvatskoj. E, moj narode.

JU
juma
10:41 03.04.2018.

Prvo Kostrena nije u Istri, a drugo otkuda politici pravo miješati se u tržište i njegove zakonitosti? Ako Thompsonu ne isplaćuju subvencije i općinske novce, nemaju pravo nikome zbog nacionalnosti ili percepcije o izvodjaču zabranjivati koncert. Pa gdje mi to živimo? Nismo u Sjevernoj Koreji, niti u SFRJ gdje je bilo podobnih i nepodobnih izvodjača. Onda se vratite u komunizam, mentalno ionako mnogi iz istog nikada nisu izašli. Ako može pjevati jedan Balašević koji je tada branitelje Vukovara u medijima nazivao ustašama i koji je autor sramotnih šovinističkih pjesama o Slovencima i Albancima, jedna Brena koja je ljubila Ariana, zašto zabranjujemo nastupe hrvatskom branitelju koji pjeva samo o svom narodu i za njega?.

Avatar rubinet
rubinet
10:25 03.04.2018.

kostrena ..gradić Hrvatskog primorja..a ne istarski..nepoznavanje zemljopisa imanentno neobrazovanim ljudima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije