Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevske zavrzlame

Otkriven razlog zašto je kralj Charles primio sina Harryja na samo 30 minuta: Svi su iznenađeni

Foto: Reuters/Pixsell
1/22
13.02.2024.
u 17:00

Nakon što je kralj Charles obznanio kako mu je dijagnosticiran rak, njegov sin drito iz Kalifornije princ Harry zaputio se da vidi svog oca, no Charles ga je primio samo na trideset minuta. Sada je otkriven i razlog.

Britanski kralj Charles III. vidio se s najmlađim sinom princem Harryjem, prema pisanju britanskih medija – samo trideset minuta! Razlog tome je taj što kralj nije želio biti pod stresom, a sve je rekao kraljevski stručnjak za tabloid The Sun. Robert Jobson otkrio je za britanski medij da se 75-godišnji monarh sastao s princem samo na trideset minuta nakon što je Harry doslovce dojurio iz daleke Kalifornije. Naime, svaki produženi sastanak i razgovor završio bi samo zadubljivanjem u stresne teme koje bi svakako otežale kraljev oporavak, objasnio je Jobson. - Ne želite da mu skoči krvni tlak. Kralj nije baš dobro, bez obzira na vrstu raka, on je na liječenju – dodao je Robert, kraljevski stručnjak. 

Rekao je i to da će monarh trebati imati dodatan mir da se oporavi te da bi uskoro mogao napustiti Sandringham, gdje se trenutno nalazi, a sve kako bi mogao boraviti na mirnijem imanju. - Najbolja stvar za njega je mir. Nakon prvog poljupca, zagrljaja, onog ‘volim te, tata i nadam se da ćeš uskoro biti bolje‘, koja bi se pitanja mogla pokrenuti? Pričat će o stvarima od kojih bi mu skočio tlak – iskreno je objasnio. 

 

1/8

 

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, Buckinghamska palača objavila je kako je britansko kralju nakon rutinske operacije povećane prostate dijagnosticiran rak, a pritom ne otkrivajući o kakvom je karcinomu riječ. Upravo zbog svojeg zdravstvenog stanja bio je primoran otkazati sve svoje javne angažmane.

Kraljevski biograf Robert Hardman bio je gost za Dnevnik Nove TV te je otkrio što će se dogoditi u slučaju da kralj Charles III. više ne može izvršavati svoje obveze i tko će o tome odlučivati. - Ako dođe do toga da je monarh zaista nesposoban tada imamo "petorku". Ona, ponovno, uključuje bračnog druga monarha, premijera, predsjedavajućeg donjeg doma parlamenta i dva najstarija suca u zemlji.
Oni moraju odlučiti je li kralj nesposoban i ako odluče da jest onda imenuju svojevrsnog namjesnika. Namjesnik je obično prijestolonasljednik Dakle, u tome slučaju, William bi, prema svemu osim imenom postao monarh, tako da nam nije potreban proces abdikacije. Mi jednostavno imamo drugačiji sustav – kazao je.

 

VIDEO; Gradonačelnik Zadra: Protiv svake zabrane sam, ali ne bih išao na koncert Aleksandre Prijović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije