kultna irska pjevačica

Otkriven stvarni uzrok smrti Sinead O'Connor godinu dana nakon što je preminula

Sinead O'Connor
Foto: Facebook
1/3
29.07.2024.
u 09:23

Sinead je pronađena bez svijesti u stanu u Herne Hillu, u jugoistočnom Londonu i na početku istrage policija je njezinu smrt smatrala sumnjivom.

Na današnji dan prije godinu dana legendarna irska glazbenica Sinead O'Connor pronađena je mrtva u 56. godini života. Iako je isprva objavljeno kako je izvođačica hita 'Nothing Compares 2 U' preminula prirodnom smrću, sada je otkriven pravi uzrok njenog preranog odlaska. Naime, pjevačica je umrla od posljedica kronične opstruktivne plućne bolesti i astme, piše Irish Independent.

Tijekom svojih posljednjih dana Sinead se borila i s infekcijom dišnog trakta, a uzroci smrti otkriveni su u njezinoj smrtovnici koju je prošlog tjedna podnijela obitelj pokojne pjevačice. Prijavio ih je njezin suprug John Reynolds u Lambethu u Londonu.  Kao što je već rečeno, za smrt O'Connor smatralo se da je posljedica 'prirodnih uzroka', no smrtovnica je sadržavala konkretne pojedinosti o razlozima. Navodi se 'pogoršanje kronične opstruktivne plućne bolesti i bronhijalne astme zajedno s infekcijom niskog stupnja donjeg respiratornog trakta.'

GALERIJA: Šest mjeseci nakon smrti Sinead O'Connor objavljen je i uzrok njezine smrti

Sinead O'Connor
1/8

Čak i godinu dana nakon njezine smrti, odavanja počasti O’Connor nastavljaju pristizati. Prošlog mjeseca, Eddie Vedder odao je počast pjevačici tijekom koncerta Pearl Jama u Dublinu obradom pjesme “Keep Me in Your Heart” Warrena Zevona. U međuvremenu, O’Connorina kći, Roisin Waters, izvela je emotivnu izvedbu “Nothing Compares 2 U” na koncertu u čast svoje majke.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Sinead je pronađena bez svijesti u stanu u Herne Hillu, u jugoistočnom Londonu i na početku istrage policija je njezinu smrt smatrala sumnjivom. - Potvrđujemo da je gđa O'Connor umrla prirodnom smrću - rekao je glasnogovornik iz ureda mrtvozornika za MailOnline. Irska pjevačica postala je svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme "Nothing Compares 2 U". 

Glazbenica, koja je promijenila ime u Shuhada' Sadaqat 2018. kada je prešla na islam, rekla je tada da je islam 'svjetlo njezina života'. - Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada – napisala je pjevačica. Podsjetimo, Irkinja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.

O'Connor je rođena u problematičnoj obitelji u Dublinu 8. prosinca 1966. godine. Jedno je od petero djece Jacka i Marie O'Connor. Jack i Marie, koji su vrlo rano ušli u brak, vodili su problematičnu vezu, što je rezultiralo prekidom kad je O'Connor imala samo 8 godina. Troje starije djece otišlo je živjeti s majkom, gdje su, kako O'Connor tvrdi, bili podvrgnuti fizičkom zlostavljanju. Kasnije je glazbenica tvrdila da je počela imati problema s mentalnim zdravljem jer ju je majka osim fizički i seksualno zlostavljala dok je bila dijete.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi

Komentara 2

JU
juma
10:35 29.07.2024.

Pamtim je po toj pjesmi ali još više kad je u jednom talk show programu izvadila sliku Pape Ivana Pavla II i klicajući kako se trebamo biriti protiv istinskog zla pocijepala ju pred kamerama. Budući su to bile devedesete, a ne otvaranje Olimpijade, reakcija javnosti i publike je bila takva da joj je karijera praktično te večeri završila. Poslije je više posjećivala psihijatre, nego studio za snimanje i bavila se svim i svačim, pa je na kraju prešla na islam. Stoga nije korektno nazivati ju njezinim starim kršćanskim imenom, jer se kršćanstva sama javno odrekla promijenivši ime i vjeru.

VE
veljača
10:36 29.07.2024.

Umrijeti zbog KOPB-a i astme, znači umrijeti prirodnom smrću zbog teških bolesti. To nije nasilna smrt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije