BLOCKBUSTERI

Ove filmske hitove ne smijete propustiti ovog ljeta!

02.05.2018.
u 13:50

Nakon poraznih novčanih kinorezultata prošlog ljeta ovo koje dolazi nakrcano je hitovima, a već je i počelo s rekordnom zaradom

Panika u Hollywoodu se nastavlja! U odnosu na prvu polovicu prošle godine prodaja je karata za kinematografe pala tri posto, a to je samo nastavak lošeg prošlog ljeta kojem nije pomogao ni megahit Wonder Woman. A ljeto je tradicionalno najizdašnije za filmsku industriju.

Travolta je mafijaš Gotti

Zato Hollywood više ne želi ništa prepustiti slučaju pa će ovo ljeto biti bogatije hitovima nego bilo koje prije njega. I već je počelo, jer je i u naša kina stigao rekorder po zaradi, film Osvetnici: Rat beskonačnosti. Nikada ni jedan film nije imao takvo otvaranje, u prvom vikendu uprihodio je širom svijeta 640,9 milijuna dolara što je gotovo sto milijuna dolara više od prijašnjeg rekordera, prošlogodišnjeg hita Brzi i žestoki 8. Uspio je to i bez kineskog tržišta koje je drugo najveće u svijetu, tamo Osvetnici počinju igrati 11. svibnja. Ako se pogledaju i samo američka kina, opet su Osvetnici apsolutni rekorder. U prvom vikendu s 258,2 milijuna dolara nadmašili su Ratove zvijezda: Sila se budi koji su 2015. zaradili 248 milijuna. Disney koji je producent Osvetnika sada drži devet od deset najvećih otvaranja u povijesti sjevernoameričkog tržišta.

Recept je jasan, Disney je u Osvetnicima okupio više od 20 Marvelovih strip-superheroja među kojima su: Iron Man, Kapetan Amerika, Crna Udovica i Crna Pantera. Osvetnici su sami uspjeli donijeti oporavak blagajnama od tri posto. No opasnog će suparnika dobiti vrlo brzo. Američka premijera novog nastavka Jurskog svijeta bit će 22. lipnja, a on dolazi tek nakon Deadpoola 2, koji se počinje prikazivati 18. svibnja. Opet je u glavnoj ulozi Ryan Reynolds, a ulogu njegova novog neprijatelja tumači Josh Brolin.

I Solo: A Star Wars Story koji kreće 25. svibnja može računati na ozbiljan uspjeh jer priča nas vodi kroz život mladog Hana Sola pri čemu ćemo doznati nešto i o tome kako je upoznao Landa Calrissiana i Chewbaccu. U crnoj dramskoj komediji Tully koja je u kinima već preksutra vidjet ćemo Charlize Theron u nešto drugačijoj roli. Mnogi će pohrliti u kina kako bi pogledali nove Oceanove koji idu 8. lipnja i koji donose žensku postavu. Jodie Foster nastupa u Hotel Artemis koji se počinje prikazivati 6. lipnja, futurističkoj priči iz Los Angelesa u kojoj glumi ravnateljicu bolnice za kriminalce. Jedan joj je od partnera u filmu Jeff Goldblum. Točno sredinom šestog mjeseca The Incredibles 2 privući će u kina mnoštvo mladih, a istog datuma kreće i Gotti, film o znamenitom mafijaškom teflon-donu, Johnu Gottiju kojeg glumi John Travolta, dok će Gottijevu suprugu glumiti Kelly Preston. U američka kina 29. lipnja dolazi Sicario: Day of the Soldado, u kojem sada Josh Brolin i Benicio del Toro imaju obračun s narkokartelima koji švercaju i teroriste. Istog je datuma premijera i košarkaškog filma Uncle Drew u kojem ćemo vidjeti NBA zvijezdu Kyrieja Irvinga uz legende poput Reggijea Millera i Shaquillea O’Neilla.

Srpanj otvara Ant-Man and the Wasp s iznimno zanimljivom glumačkom ekipom: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne i sam Michael Douglas. Dwayne Johnson nastupit će u Skyscraperu, avanturi u kojoj spašava svoju obitelj iz gorućeg tornja. Još jedan nastavak slijedi 20. srpnja, a u Pravedniku 2 Denzel Washington ponovo je plaćenik Robert McCall, a 27. srpnja na svoje dolaze ljubitelji Nemoguće misije. U šestom nastavku nazvanom Fallout vraća se Tom Cruise kao Ethan Hunt.

Već 3. kolovoza u američkim kinima je Mile 22 u kojemu Mark Wahlberg ponovo surađuje s redateljem Peterom Bergom u priči o članu američke tajne službe koji ima zadatak zaštititi jednog policajca. I u nas ima puno obožavatelja Jasona Stathama koje će razveseliti činjenica da 10. kolovoza stiže njegov The Meg u kojem se bori protiv divovskog morskog psa. Za isti je datum najavljena premijera film kultnog redatelja Spikea Leeja BlacKkKlansman, u kojem se dva detektiva infiltriraju u Ku Klux Klan.

Papillon s našim glumcima

No tu su i neki remakeovi. Primjerice, već 4. svibnja ide Overboard, nova verzija klasične komedije s Goldie Hawn i Kurtom Russellom, samo će sada okrenuti uloge pa će Russelovu ulogu tumačiti Anna Faris, a ulogu Hawnove Eugenio Derbez. Isto tako, Prljavi pokvareni prevaranti koje su u prvoj verziji krasili Michael Caine i Steve Martin sada će za glavne glumice dobiti Anne Hathaway i Rebel Wilson.

Nama će svakako biti zanimljiv Papillon s Charliejem Hunnamom i Ramijem Malekom u kojem nastupaju i naši Goran Navojec i Slavko Sobin.

Ne treba zanemariti ni dokumentarce; Whitney je film koji se bavi karijerom velike pjevačice, njezina svojevrsna službena biografija. Gledatelje u Hrvatskoj vjerojatno će zanimati i Pope Francis: A Man of his Word, dokumentarni film o papi Franji. E sad, hoće li publika imati novca za sve ovo? Sasvim sigurno – ne. Očita je opasnost od saturacije pa je gola činjenica da će neki na prvu ruku sigurni blockbusteri podbaciti. No, možda ove godine vidimo preporod platna koje snažno ugrožava TV ekran.

Solo: A Star Wars Story

Foto: Promo

Već nam je dovoljna i sama Emilia Clarke da bismo pogledali još jedan spin-off popularne svemirske avanture. Nakon Rogue One evo sada i priče o tome tko je jedan od najpopularnijih likova sage, pilot avanturist Han Solo. Međutim, u filmu će se pojaviti i vjerojatno najljepša glumica današnjice Emilia Clarke.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Foto: Promo

Još jedan nastavak dinosaurske sage vodi Owena, kojeg tumači Chris Pratt, i Clare, koju tumači Bryce Dallas Howard, natrag na Isla Nublar kako bi spasili preostale dinosaure od erupcije vulkana. Nema sumnje da će velika franšiza započeta još 90-ih imati garantiranu gledanost.

Pope Francis: A Man of His Word

Foto: Promo

Dokumentarac o pontifikatu pape Franje na petu godišnjicu njegova ustoličenja režirao je nitko drugi nego redatelj koji već ima tri Oscara za dokumentarni film – Wim Wenders. Kako se najavljuje, riječ je o osobnom putovanju pape Franje u kojem se prikazuje njegovo obraćanje svijetu, pogotovo najpotrebitijima.

Dwayne Johnson u Skyscraperu

Foto: Promo

Čini se da nema puno sumnje u to da je Dwayne Johnson, Samoanac nekada poznat i kao The Rock, danas najveća akcijska zvijezda. Do kraja profiliran u Brzima i žestokima, Johnson danas može izabrati koji hoće akcijski blockbuster. Sljedeći je na redu Skyscraper u kojem se izvlači iz gorućeg tornja.

Mission Impossible: Fallout

Foto: Promo

Sasvim je sigurno da je Tom Cruise kroz franšizu Nemoguće misije pronašao novi život za svoju karijeru, a pritom mu je očito više stalo do dolara i komercijalnog uspjeha nego do kakvih glumačkih nagrada. Pa dobro, temeljeno na iskustvu, može se vjerovati da će i nova Nemoguća misija biti barem zabavna.

Tully s Charlize Theron

Foto: Promo

Ista ekipa koja je napravila Juno, Jason Reitman i Diablo Cody, sada u Tullyju priča priču o majci dvoje djece kojoj je na putu i treće i odnosu s njezinom pomoćnicom koju joj ‘daruje’ bogati brat. Neobična priča o majčinstvu ističe Theron kao možda i najveću glumicu današnjice.

Mamma Mia: Here We Go Again!

Foto: Promo

Svakako moramo spomenuti nastavak filma Mamma Mia već i samo zbog toga što je veliki dio tog filma sniman na Visu iako se i dalje radi o obiteljskoj avanturici grčkog štiha i ABBA-ina tona. Amanda Seyfried, Meryl Streep, Cher i Lily James garancija su da će film opet biti gledljiv na najsimpatičniji način.

Ocean's 8

Foto: Promo

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter i Awkwafina glumačka je postava novog nastavka vrlo popularne franšize koju su nakon Franka Sinatre, Deana Martina i ekipe nastavili George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon i drugi.

Uncle Drew

Foto: Promo

Ako volite košarku, a usput ste i ljubitelj Harlem Globetrottersa, pravih mađioničara sporta koje smo imali prilike gledati i u Zagrebu, tada je ovo film i za vas. Niz sadašnjih i nekadašnjih košarkaških zvijezda, a onda i Lil Rel Howery kojega smo dobro upoznali u sjajnom za Oscara nominiranom Get Outu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije