NOVA DINASTIJA

Pa gdje je ta lova i stari luksuz?

14.10.2017.
u 08:00

Nova Dinastija nastoji biti društveno korektna, no promašuje u prikazu svijeta najbogatijih čemu ne pridonosi bezdušna glumačka postava

Od “kamo ćeš, sad će Dinastija” do “okreni radije na Dnevnik”, tako se otprilike može sažeti povijest najpopularnije svjetske sapunice u povijesti. Jer, reinkarnirana Dinastija nema gotovo ništa zajedničko sa svojim originalom. Odškrinuti vrata u život onih najbogatijih, pokazati sav luksuz u kojem žive, dokolicu iz koje lako proizlaze kojekakve, ponekad i fatalne spletke bio je recept koji je milijune držao pred ekranima. Druga je velika vrijednost originala bio njegov casting, glumci koji su se sjajno uklapali u ekstravagantni ambijent, imali adekvatan šarm za svaku od uloga, sve se doimalo kao kakav reality, a ne igrana serija.

Sudeći prema prvoj epizodi, za novu će Dinastiju biti uspjeh ako se zadrži na ekranima dulje od jedne sezone. Od luksuza niti ‘L’, nema spektakularnih eksterijera kao iz originala, interijeri su pokazani bojažljivo, kao da su unajmljeni po satu, vozni park je takav kakav ima i vlasnik malo prometnijeg leskovačkog roštilja. Pretenciozan uvod s Falloninim monologom o tome kako je vrlo vjerojatno da se većina toga što koristite napaja energijom koja dolazi od Carringtonovih ne poklapa se s vizurom. Jedino s pitanjem – pa gdje je ta lova!? Glumci bez šarma, bez karizme kakvu je imala originalna postava.

Blakea tumači poput Boy Georgea muževni Grant Show čiji je najveći domet bila uloga u blockbusteru poput Melrose Placea. Ali on i Fallon koju tumači Elizabeth Gillies još su podnošljivi u odnosu na Jamesa MacKaya koji tumači Stevena, Blakeovu zaručnicu Cristal (!?) Flores ili Sammy Joe koja je sada muškarac sa sklonostima prema, je li, muškarcima. O priči ne treba trošiti riječi, jer kao da je i nema, pa se umjesto luksuza radnju nastoji pokriti provokacijom. Koja je banalna, priprosta. Oralni seks Fallon i njezina vozača, pa onda Steven koji završi u krevetu sa Sammy Joe izazivaju dojam kao da se radi o pokušaju da se bude u skladu s vremenom, pa i društveno korektan. Jer i Sammy Joe je Latinoamerikanac, a vozač je Michael tamnoput. Isto kao što će to biti i Jeff Colby kada se pojavi. Bolje gledati The Royals s Elisabeth Hurley. Ili čak Ponos Ratkajevih, i tamo je više džusa i luksuza.

Komentara 3

NK
night_king99
08:24 14.10.2017.

i moraju biti crnci:) ako ne odmah rasizam:)

GV
golub Vaso
08:46 14.10.2017.

sad će Mića puzigaca iz les ađelesa da vam kaže što je bre u toj dinastiji

MO
morska
10:15 14.10.2017.

Tko ovo pise i tko prevodi? Prste bi mu trebalo “sasjeci” da ne dotice tipkovnicu! Sad me opet lansirajte na tjedan dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije