Uoči Oscara

Pipkanje na pozornici i Crni labud ukrali generalnu probu Oscara

Spirit Awards 2011 (1)
Foto: Pixsell
1/9
27.02.2011.
u 11:40

Večer uoči Oscara rezerviran je za Independent Spirit Awards, a na sinoćnjoj dodjeli najsretniji su bili James Franco i Natalie Portman.

Samo večer prije najvažnije noći za Hollywood, svita najvećih filmskih zvijezda sjatili su se u Santa Monicu na Independent Spirit Awards, posljednju probu prije Oscara, gdje je trijumfirala drama “Crni labud” osvojivši četiri nagrade - za najbolji film, režiju, glavnu glumicu i kameru. Upravo je heroina filma Darrena Aronofskog, 29-godišnja Natalie Portman, bila i zvijezda večeri. Na dodjeli nezavisnih filmaša, izraelska glumica našalila s krizom u filmskoj industriji.

- I Crni labud pravi je nezavisni projekt, moji učitelji baleta svakog dana snimanja zapitkivali su me znam li kad će dobiti honorar - kazala je glumica koja je u sedmome mjesecu trudnoće. Primivši nagradu za najbolju režiju D. Aronofsky zahvalio se protagonistici.

- Bit ću vječni dužnik Natalie Portman. Privilegija je angažirati odličnog glumca koji se potpuno preda ulozi i projektu - izjavio je.

Kako dodjela ne bi prošla nezapaženo, pobrinuli su se prezenteri nagrade za najbolji scenarij - Paul Rudd i Eva Mendes. U verbalnom doigravanju glumac je latinozvijezdu uhvatio za grudi, što je izazvalo smijeh kod publike, a iz protesta zbog seksističkog ponašanja iz publike na pozornicu utrčala je Rosario Dawson i 40-godišnjem glumcu vratila istom mjerom - uhvatila ga je međunožje i nije ga puštala sve dok nije pročitao dobitnika - scenariste filma “Djeca su dobro”.

Favorit Oscara sa čak 12 nominacija, “Kraljev govor” Toma Hoopera, dobio je tek jednu nagradu i to za najbolji - strani film! Najveće ugodno iznenađenje bio je James Franco, što ni sam nije pokušavao skriti kad je za rolu u filmu “127 sati” dobio nagradu za najboljeg glavnog glumca. Najbolji sporedni glumci su John Hawkes i Dale Dickey u drami "Winter's Bone".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije