laura kovačević

Pjevačica koja ima samo 18 godina publici se predstavila na festivalu s pjesmom 'Nije bitno'

Foto: Petar Begović
1/9
12.06.2024.
u 23:30

Nastup na Zagrebačkom festivalu za Lauru je bio prvi na velikoj pozornici s profesionalnom produkcijom te je na probama bila nervozna, ali misli da se dobro snašla.

Laura Kovačević ima samo 18 godina, a već radi na svojoj glazbenoj karijeri. Publici se predstavila na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Nije bitno", a ovaj nastup za nju je bio prvi na velikoj pozornici s profesionalnom produkcijom te je na probama bila nervozna, ali misli da se dobro snašla.

- Cijeli nastup mi se činio kao da je trajao jako kratko, te tri minute na pozornici prošle su strašno brzo, ali to je stvarno divan i poseban osjećaj - kaže Laura o ovom iskustvu te objašnjava kako je nastala njezina pjesma.

- Tekst i glazbu pjesme napisala sam ja, iza aranžmana i produkcije stoje Dario Mihić i Igor Drvenkar, a masterirao ju je Ivan Pešut. S njima mi je bilo jako jednostavno raditi jer se "kužimo" i imali smo jasnu zajedničku viziju kako želimo da pjesma zvuči i što njome želim reći. Pjesma govori o osjećajima osobe koja je shvatila da je zaljubljena u onog krivog, prihvaćanju situacije u kojoj se nalazi i nastavljanju dalje jer život ne staje zbog jedne loše osobe - objašnjava te dodaje da je zadovoljna reakcijama publike i jako je sretna. Prateći videospot za pjesmu opisala je kao "obiteljsko-prijateljski projekt", jer je na snimanju sudjelovala većina njezine uže obitelji koji su joj i najveća podrška. A pjevačica je od malih nogu okružena glazbom.

- Tata mi je tamburaš pa sam često bila na njegovim nastupima i zaljubila se u pozornicu. Od malih nogu govorim kako ću biti pjevačica. Prvi put sam na pozornici zapjevala sa sedam godina na dječjem festivalu Kukuriček u Đurđevcu. Nešto kasnije sam otkrila i pisanje, pa i skladanje. Inače sam vrlo emotivna osoba, ponekad pomislim kako sve emocije osjećam duplo, a pisanje i skladanje su mi savršen "ispušni ventil" za to. Sve emocije, pozitivne ili negativne, izbacim u stihove ili pjesmu i one tad dobiju neki novi smisao. Vjerujem da je glazba moj smisao - ističe pjevačica te dodaje da bi u budućnosti željela stvarati iskrenu glazbu.

VEZANI ČLANCI

- Želim da glazba koju ću stvarati priča neku priču i dotakne nekoga. Ne želim se žanrovski ograničavati jer smatram da je svaka pjesma specifična i da nije svaka za svaki žanr, a i svaki žanr daje novi prostor za istraživanje - kaže te dodaje da je se za sada može čuti na nekim manjim svirkama, no da joj je velika želja pjevati svoje "stvari" pred publikom. Osim toga, Laura misli da bi duet s Miach mogao biti "fora girl power kombinacija", a podrška bližnjih joj je jako bitna. - Bez njih ne bih mogla funkcionirati. Od malih nogu, općenito i kroz moju glazbenu priču, najveća podrška mi je moj tata. On je uvijek tu za mene i na njega uvijek mogu računati - kaže te dodaje da u slobodno vrijeme voli šetati prirodom, pogledati neki dobar film i družiti se s obitelj, prijateljima i psom.

VIDEO Maja Šuput koncert zapalila modnom kombinacijom

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije