Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malmö Arena

Pogledajte kako izgleda eurovizijska pozornica na kojoj će nastupiti Baby Lasagna

Eurovision stage for the Eurovision Song Contest in May, at Malmo Arena
Foto: JOHAN NILSSON/REUTERS
1/9
26.04.2024.
u 11:15

Na pozornici veličine 186 četvornih metara nalaze se LED podovi, LED kocke i šarena svjetla. Sadrži čak 2168 rasvjetnih tijela, a postavljala se četiri tjedna. U pozadini pozornice nalazi se LED zaslon od 340 četvornih metara. Bila su potrebna četiri tjedna pretprogramiranja kako bi se svjetla dovela u konačno stanje u kojem su danas

Na konferenciji za novinare u četvrtak je prikazana završena pozornica u Malmö Areni na kojoj će se već sutra održati prva proba na Euroviziji. Pozornica oblika križa bit će smještena u sredini publike, kako bi stvorili jedinstveno iskustvo kroz koje će publika nastupe moći doživjeti iz svakog kuta.

Na pozornici veličine 186 četvornih metara nalaze se LED podovi, LED kocke i šarena svjetla. Sadrži čak 2168 rasvjetnih tijela, a postavljala se četiri tjedna. U pozadini pozornice nalazi se LED zaslon od 340 četvornih metara. Bila su potrebna četiri tjedna pretprogramiranja kako bi se svjetla dovela u konačno stanje u kojem su danas.

U Malmö Areni nalazit će se tim od 6 osoba koji će upravljati pozornicom kako bi svaki nastup bio u potpunosti ispunjen očekivanjima izvođača i njihovih timova, a produkcijski će ih podržati i tim od 36 ljudi na sceni. Samo je 55 sekundi na raspolaganju za promjenu svake scene, što zahtjeva savršenu organizaciju i koordinaciju. 

VEZANI ČLANCI: 

- Videozasloni su prilično visoke rezolucije, radi se o ekranu od 2,5 mm. Pokušavamo proizvesti videosadržaj u kojem ili stavljamo umjetnika u okruženje ili imamo puno videosadržaja vođenog koreografijom. To je kao kad bi umjetnik zamahnuo rukom i tu se nešto događa. To je nešto na što je naš tim jako navikao i mislim da nam to jako dobro ide. Imamo dugu pozadinu rada na koreografiji, spajanja toga i videa. Ima samo mnogo trikova u rukavu koje smo naučili tijekom godina. Također olakšava kada zapravo kontroliramo prilično veliki dio procesa kao kuća za sadržaj i kao dizajneri rasvjete. Možemo vrlo lako ući i reći, u redu, promijenimo ovo, ili kada budemo izvodili ovu izvedbu, pobrinite se da sve ove stvari prikažete kao zasebne elemente. Mislim da smo tako uspjeli postići ovu razinu detalja u prilično kratkom vremenu na ovom projektu, kazao je Fredrik Stormby, dizajner svjetla i sadržaja ekrana. 

Podsjetimo, Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na ovogodišnjoj Euroviziji, jutros je sa zagrebačkog aerodroma otputovao u Malmö, gdje će već sutra imati prvu probu prije njegovog polufinala, koje je na rasporedu 7. svibnja. Marko je na aerodrom stigao u moćnoj Rimčevoj Neveri, kako i priliči jednom od najvećih favorita Eurovizije, a novinarima je ispričao kako mu je vožnja u električnom automobilu koji do sto kilometara na sat može "potegnuti" za manje od dvije sekunde bila posebno iskustvo. 

VIDEO: Baby Lasagna otišao u Švedsku, a na zagrebački aerodrom došao u Neveri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije