DOVODE GA U SPLIT

Policija objavila razlog privođenja Sergeja Trifunovića na granici sa Srbijom

Beograd: Sergej Trifunović predstavio je svoju knjigu "Stovarište"
Foto: Antonio Ahel
1/7
17.09.2024.
u 13:22

U  priopćenju od 10. rujna 2023.godine obavijestili smo javnost da ćemo vezano uz objavu na društvenoj mreži objavljenoj 10.rujna 2023.godine u kojoj se muškarac omalovažava i vrijeđa policijske službenike provesti istraživanje, napisali su u priopćenju i dodali da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je “muškarac ostvario obilježja prekršaja iz čl. 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je danas doveden u službene prostorije”.

Poznati srpski glumac uhićen je na graničnom prijelazu Bajakovo u utorak. Uhićen je oko ponoći te će tijekom dana biti doveden u Split na Općinski prekršajni sud gdje ga čeka novo suđenje. Iz PU Splitsko-dalmatinske javili su i razlog uhićenja. 

- U  priopćenju od 10. rujna 2023.godine obavijestili smo javnost da ćemo vezano uz objavu na društvenoj mreži objavljenoj 10.rujna 2023.godine u kojoj se muškarac omalovažava i vrijeđa policijske službenike provesti istraživanje, napisali su u priopćenju i dodali da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je “muškarac ostvario obilježja prekršaja iz čl. 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je danas doveden u službene prostorije”.

Podsjećaju da je u objavi na društvenoj mreži, Trifunović “objavio tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko tisuću eura navodeći „nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi“, nastavljajući „Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu.“

GALERIJA: Nestvarna ljepota glumice Angeline Jolie (49)

Beograd: Sergej Trifunović predstavio je svoju knjigu "Stovarište"
1/19

Nakon provedenog postupka protiv njega će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Trifunovića privode u Hrvatskoj. Srpskom glumcu nakon vrijeđanja hrvatskih policajaca i prijava zbog držanja psa bez povodca zabranjen je ulazak u Europsku uniju i još tri zemlje na godinu dana. Naime, Sergej je početkom rujna prošle godine boravio u Splitu, a društvo mu je pravio njegov kućni ljubimac, njemački ovčar.

VEZANI ČLANCI: 

Trifunović je sa psom bio na kupanju i u šetnji, a pas je bio bez povodca i brnjice, zbog čega je pozvana i policija. Zbog ovoga je policija izašla na teren te glumca i privela. Kada su mu policijski službenici pristupili, glumac ih je počeo vrijeđati, a protiv glumca tada je podignut optužni prijedlog za remećenje reda i mira, odnosno za vrijeđanje policije i držanje psa bez nadzora.

Glumac je kažnjen novčanom kaznom od 500 eura, a mora platiti i troškove postupka u visini od 50 eura. To nije bila jedina kazna koju je dobio jer je nešto kasnije svog psa izveo u šetnju Splitom, a ubrzo ih je zatekla policija i komunalno redarstvo u Bosanskoj ulici u Splitu. Kako je pas opet bio bez povodca i brnjice, izdan mu je prekršajni nalog na 200 eura, a Trifunović je odmah platio dvije trećine kazne.

VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini – samo je nebo granica'

Ključne riječi

Komentara 10

VA
VanjaPlank
13:31 17.09.2024.

Zabraniti mu doživotno ulazak u Hrvatsku.

PV
prcko.vita
14:10 17.09.2024.

Još jedna epizoda pustili bi mi njih neka žive u svojoj Srbiji, ali neće oni da puste nas da živimo u svojoj Hrvatskoj, nego uporno dolaze i prave probleme.

Avatar gladius
gladius
14:07 17.09.2024.

Auuuu...eto materijala za Borisa Dežulovića i Novosti o tome kako HR poicija maltretira "umetnika" samo zato što je srbin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije