OD 7. DO 11. SVIBNJA

Poznat grad domaćin idućeg Eurosonga: 'Ima posebno mjesto u povijesti natjecanja'

Šveđanka Loreen pobjednica je 67. Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
07.07.2023.
u 15:18

Veliko finale 68. natjecanja za pjesmu Eurovizije održat će se u subotu 11. svibnja u Malmö Areni s polufinalima ranije istog tjedna u utorak 7. svibnja i četvrtak 9. svibnja

Grad Malmö na jugu Švedske bit će domaćin 68. natjecanja za pjesmu Eurovizije u svibnju 2024. godine, objavljeno je na stranicama EBU. 

Švedska nacionalna televizija SVT će organizirati natjecanje sljedeće godine nakon Loreenine povijesne pobjede u Liverpoolu ranije ove godine s pjesmom "Tattoo", čime je postala prva žena koja je dva puta pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije, te izjednačila rekord Irske od ukupno 7 pobjeda.

Veliko finale 68. natjecanja za pjesmu Eurovizije održat će se u subotu 11. svibnja u Malmö Areni s polufinalima ranije istog tjedna u utorak 7. svibnja i četvrtak 9. svibnja.

VEZANI ČLANCI: 

- EBU je oduševljen što je Malmö odabran kao grad domaćin za Eurosong 2024. Malmö ima posebno mjesto u povijesti natjecanja, nakon što ga je uspješno ugostio prvo 1992., a zatim 2013. - nakon Loreenine posljednje pobjede. Uzbuđeni smo što se vraćamo u ovaj živahni i dinamični grad koji je pokazao da ima prostore i infrastrukturu koji su savršeni za održavanje najvećeg svjetskog glazbenog događaja uživo. Posvećenost Malmöa raznolikosti, inkluzivnosti i inovativnosti savršeno je usklađena s duhom natjecanja. Nadalje, njegova kompaktna veličina i dobro razvijena prometna infrastruktura znači da će se svi uključeni u natjecanje, uključujući izaslanstva, medije i obožavatelje, moći lako kretati gradom. Njegova predanost održivosti i zelenim inicijativama također je savršeno usklađena s našim vlastitim vrijednostima, što ga čini idealnim gradom domaćinom za 68. natjecanje za pjesmu Eurovizije. Malmöova ponuda pokazala je veliku strast prema natjecanju za pjesmu Eurovizije i imam puno povjerenje u njihovu sposobnost da stvore nezaboravno iskustvo koje će okupiti obožavatelje, umjetnike i gledatelje diljem svijeta. Zajedno sa SVT, stvorit ćemo izvanrednu proslavu glazbe, jedinstva i različitosti koja će osvojiti svijet u svibnju sljedeće godine, kazao je Martin Österdahl, izvršni supervizor Eurosonga

Malmö će postati treći grad koji će tri puta ugostiti najveći svjetski glazbeni događaj. Švedska prijestolnica Stockholm i susjedni Kopenhagen također su bili domaćini tri puta do danas. Samo su London, Luxembourg City i Dublin bili domaćini više natjecanja. Sama Švedska bit će domaćin Eurosonga po sedmi put 2024. godine, nakon što je prethodno organizirala natjecanje u Stockholmu 1975., 2000. i 2016. te u Göteborgu 1985. godine.

VIDEO: Mladi glumac Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije