Otvoreno

Poznate mame s trudnicama podijelile savjete i iskustva

bebe
Foto: Tomislav Miletić /Pixsell
1/5
29.05.2010.
u 17:20

Nakon savjeta o dojenju, prehrani, potrepštinama i prvim danima života s bebom, mama su jednoglasno zaključile - slušajte srce, mama uvijek zna najbolje.

Na Danima beba, djece i trudnica na Zagrebačkom velesajmu poznate su mame, Dorotea Lazanin Jelenc, Lana Klingor, Mirna Maras i Ines Bojanić, pomogle trudnicama otvoreno govoreći o svojim dobrim, ali i lošim iskustvima. Između ostalog, Lana Klingor tako je sa smiješkom rekla da je njen porod bio vrlo lagan i kratak, a da se za vrijeme trudnoće udebljala tek sedam kilograma, dok se Dorotea Lazanin Jelenc pohvalla da je ona u trudnoći nakupila čak deset kilograma više od nje. Vidno neispavana Ines Bojanić prisjetila se svojih 14 sati bolnih trudova i dugog poroda koji je na kraju završio carskim rezom.

No, sve su mame ponosne na svoje životno postignuće, te se ne srame govoriti niti o onim ne baš tako lijepim trenucima. Lana Klingor ispričala je tako o svojoj poslijeporođajnoj depresiji.

- Kad sam došla kući imala sam osjećaj da u ruci nosim deset kila, a ne mali zamotuljak. Plakala sam mjesec dana iza toga. Mislila sam da mi život nema smisla, da neću više ništa postići - ispričala je samohrana majka Lana, koja kaže da joj ne smeta što živi sama, budući da ovako barem ne mora nikome glačati košulje.

Mirna Maras svog je Marija, pak, pohvalila istaknuvši kako joj je velika podrška u svemu, te da joj je nedavno ponudio da ode na putovanje ili u wellness i odmori se malo, dok će on čuvati sina. Nakon savjeta o dojenju, prehrani, potrepštinama i prvim danima života s bebom, mama su jednoglasno zaključile - slušajte srce, mama uvijek zna najbolje. A Ines Bojanić je dodala:

- I spavajte! Kad god možete, spavajte! Zaboravite na suđe, stan, pospremanje, za to ima vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije