Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANKO STOJANAC

Poznati riječki novinar odlazi s N1 televizije: 'Ganjaš stalno tupavce koji ti se smiju u facu...'

Ranko Stojanac
Foto: N1 televizija
1/6
18.12.2023.
u 11:11

Stojanac je na N1 televiziju došao 2018. godine, nakon što je 25 godina radio na HRT-u. Za praćenje propasti naše brodogradnje nagrađen je 2019. nagradom HND-a za televizijsko novinarstvo.

Riječki novinar Ranko Stojanac nakon skoro šest godina odlazi s N1 televizije, na koju je došao početkom 2018. godine. Stojanac je odlazak sam potvrdio na društvenim mrežama. 

- E pa... idem ja.‘ (citat iz filma) Hvala, N1 televiziji na sumanutom životu, majke mi čista rakija! Ganjaš stalno neke tupavce koji ti se smiju u facu. Vidiš da ga kravata guši i da će je umočit‘ u juhu, al‘, jebi*a, ne da se. Znalo je biti dobro. Ali sad je stvarno dosta. Kojim putem nisam još siguran, polako, naći ću ga..., napisao je Stojanac. 

Stojanac je u novinarstvo ušao 1993. godine kao sportski novinar na Hrvatskom radiju Rijeka. Nakon nepune 2 godine seli se kat iznad na istoj adresi, u redakciju HTV-a. Kao novinar, reporter riječkog studija prošao je uzduž i poprijeko pola Hrvatske i četvrt Europe. Napravio je tisuće reportaža od kojih su neke ušle u anale našeg televizijskog novinarstva, a da su se internet, društvene mreže i televizija upoznali ranije, još više njih bi ostalo trajno zapisano. Na HRT-u je radio i kao urednik, voditelj, a autor je i nekoliko dokumentarnih filmova.

Godine 2018. dolazi na N1, kao dopisnik iz Rijeke. Zakoračivši još dublje u političko novinarstvo u kratkom je roku napravio seriju zapaženih javljanja i priloga. Tek tada mu je, kaže, zapravo skinut flaster s usta. Za praćenje propasti naše brodogradnje nagrađen je 2019. nagradom HND-a za televizijsko novinarstvo.

Rođeni je Riječanin, porijeklom Dalmatinac, a Hajduk mu je, rekao je jednom, priuštio više stresa nego svo novinarstvo…

VIDEO: Đoković posvetio poštenu objavu supruzi Jeleni: Bila je najbolja majka našoj djeci dok sam stvarao povijest 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
14:37 18.12.2023.

Eto,to su kadrovi HRT-a.

TR
trabant7
12:34 18.12.2023.

I opet će na HRT-e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije