Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESNA MUNIVRANA

Preminula dalmatinska glazbenica, izgubila je bitku s teškom bolesti

Foto: Facebook
1/2
22.04.2024.
u 11:23

Do zadnjeg trenutka bila je nesalomljivog i pozitivnog duha, usprkos teškoj bolesti. Ostavila je za sobom neizbrisiv i dubok trag u našim srcima, a isto tako će je i cijeli klapski svijet pamtiti. Iskrena i duboka sućut obitelji i svim prijateljima, napisale su članice klape Tamarin u objavi

Solinska klapa Tamarin objavila je na društvenim mrežama ‘s velikom tugom, ali iskrenim ponosom‘ da je preminula njihova dugogodišnja članica Vesna Munivrana.

‘Do zadnjeg trenutka bila je nesalomljivog i pozitivnog duha, usprkos teškoj bolesti. Ostavila je za sobom neizbrisiv i dubok trag u našim srcima, a isto tako će je i cijeli klapski svijet pamtiti. Iskrena i duboka sućut obitelji i svim prijateljima‘, napisali su u objavi.

Ženska dalmatinska klapa Tamarin postoji od 1991. Djeluje u gradu Solinu u neprofitnoj organizaciji „Udruga Kapljuč“, kroz kulturni amaterizam u suradnji sa stručnjacima, te čuva i njeguje izvorno klapsko pjevanje, potiče upoznavanje domaće i međunarodne javnosti sa značajem klapske pjesme, hrvatskog jezika, dalmatinskog dijalekta, zavičaja i konobe, objašnjavajući njihovo značenje nekada i danas, stoji o klapi na stranici Festivala dalmatinskih klapa Omiš. 

Ova je klapa dobila ime po stablu dalmatinskog tamarisa koji pruža ljudima svoju ljepotu hlada i mir u topla sunčana vremena, opirući se moru, burama i južini. Jednako se tako opiru vremenu i tamarinke svojom ustrajnošću, kao jedna od najstarijih živućih ženskih klapa kontinuiranog rada u Republici Hrvatskoj.

VEZANI ČLANCI: 

Sastav klape jednim je dijelom i pomlađen, ali sa istim zadatkom očuvanja prepoznatljivog klapskog imena „Tamarin“ bar još 30 godina. Uz razna medijska pojavljivanja tamarinki (emisije, nastupe, intervjue i sl.), ova je klapa snimila i dokumentarni serijal za HRT o 50 godina Festivala dalmatinske klape – Omiš, sa sveobuhvatnom temom klape i urednikom g. Zvonkom Varošanecom pod nazivom „Klapska pjesma od konobe do svjetske baštine“.

VIDEO: Tajči zapjevala 'Dvije zvjezdice' na zabavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije