U 75. GODINI

Preminula glumica Vesna Malohodžić, poznata po ulozi u filmu 'Tesna koža'

Vesna Malohodžić
Foto: Facebook
1/4
04.02.2022.
u 17:01

Njeno ime se vezuje za "zlatno doba" televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Tijekom  duge i bogate karijere, ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima

Srpska glumica Vesna Malohodžić, domaćim gledatlejima najpoznatija po ulozi u filmskom serijalu "Tesna koža" te seriji "Kuda idu divlje svinje", preminula je u 75. godini života, objavio je Blic. 

Njeno ime se vezuje za "zlatno doba" televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Tijekom  duge i bogate karijere, ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima  među kojima su 'Prva ljubav', 'Život je masovna pojava', 'Sutjeska', 'Noć punog mjeseca', i serijama serijama "Kuda idu divlje svinje", "Vruć vetar", "Izdanci iz opaljenog grma", "Dimitrije Tucović", "Više od igre", „I to se zove sreća”, „Sedam sekretara SKOJ-a”, i drugim. 

Vesna je dobitnica i glavne nagrade za žensku ulogu u filmu 'Roman o kontrabasu' i nagrade za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine. Ova glumica rođena je u Sarajevu. Posljednju ulogu odigrala je u TV drami „Seoba Srba” 1994. Tada je za srpske medije tvrdila kako su je zaboravili. 

- Zaboravljena sam. Karijeru sam počela sa zabavnom emisijom 'Koncert za mladi ludi svet' 1968., a posljednje što sam radila je TV drama 'Seoba Srba', 1994. Nitko me već 22 godine nije pozvao, a utkala sam 26 godina svog velikog rada u televiziju. Moje ime se veže za 'zlatno doba' televizije, kad su u usponu bili serijski i filmski program - kazala je prije nekoliko godina glumica koja se godinama borila s teškom bolesti. 

Video: Netflixov dokumentarac o Ronaldovoj Georgini ima najgore ocjene publike 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
17:43 04.02.2022.

Jos jedna tipicna partacetla za "umetnicu" iz bivse drzave kojoj se daje vise prostora i teksta nego prije nekoliko dana umrlom akademiku Rukavini. U oplakivanju "umetnika" i "pevaca" bivse tvorevine tu je VL jaci i od Blica i Kurira, jer u Beogradu manje brinu o bivsoj drzavi nego vecernjakovi rodoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije