imala je 48 godina

Preminula zvijezda Disneyevih hitova, shrvana obitelj: 'Tražila je pomoć, borila se koliko je mogla'

Foto: Profimedia
1/2
06.07.2023.
u 09:45

Leeina pjesma "A Love Before Time" nominirana je 2001. za Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Ta nominacija bila je jedna od deset koliko je dobio film "Tigar i zmaj", koji je osvojio četiri Oscara

CoCo Lee, pjevačka zvijezda iz Hong Konga čija je pjesma iz filma "Tigar i zmaj" bila nominirana za Oscara, umrla je u dobi od 48 godina, objavila je njezina obitelj.

Lee je umrla u srijedu nakon što je u nedjelju pokušala samoubojstvo, objavile su njezine sestre. "CoCo je bolovala od depresije nekoliko godina, ali stanje joj se zadnjih nekoliko mjeseci drastično pogoršalo", napisale su Carol i Nancy Lee na društvenim medijima.

"Premda je CoCo potražila profesionalnu pomoć i borila se protiv depresije koliko god je mogla, demon u njoj, nažalost, bio je jači." 

Lee je provela dio djetinjstva u San Franciscu i pohađala je Kalifornijsko sveučilište u Irvineu. Proslavila se 1990-ih i objavila pop-albume na mandarinskom, engleskom i kantonskom. Posljednji od njezinih 18 albuma izdan je 2013. godine.

VEZANI ČLANCI: 

Leeina pjesma "A Love Before Time" nominirana je 2001. za Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Ta nominacija bila je jedna od deset koliko je dobio film "Tigar i zmaj", koji je osvojio četiri Oscara.

Lee je posudila glas i u mandarinskoj verziji Disneyjeva animiranog filma "Mulan" i snimila glavnu pjesmu tog filma "Reflection".

Udala se za kanadskog poslovnog čovjeka Brucea Rockowitza 2011. godine. U zadnjih 29 godina osvojila je mnogobrojna međunarodna priznanja za najprodavanije pjesme i očaravala publiku nastupima uživo, napisale su njezine sestre u srijedu. "CoCo je također poznata po tome što je neumorno radila na tome da otvori novi svijet za kineske pjevače na međunarodnoj glazbenoj sceni i sve je dala da bi sjala za Kineze. Ponosimo se njome!"

VIDEO Šerbedžija otkrio zanimljiv i nepoznat detalj o Charlize Theron 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije