ODLAZAK LEGENDE

Preminuo slavni francuski glumac Alain Delon

Alain Delon
BERTRAND RINDOFF PETROFF/BESTIMAGE
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.08.2024.
u 08:26

Obitelj vas moli da poštujete privatnost, u ovom iznimno bolnom trenutku žalosti”, stoji u priopćenju za javnost

Filmska ikona, francuski glumac Alain Delon umro je u dobi od 88 godina, objavila su u nedjelju ujutro u zajedničkom priopćenju za medije njegova djeca. “Alain Fabien, Anouchka, kao i (njegov pas) Loubo, s neizmjernom tugom objavljuju odlazak svog oca. Mirno je umro u svom domu u Douchyju, okružen djecom i svojom obitelji. Obitelj vas moli da poštujete privatnost, u ovom iznimno bolnom trenutku žalosti”, stoji u priopćenju za javnost.

Delon je bio jedno od najprepoznatljivijih lica europske kinematografije, poznat po svojoj neponovljivoj karizmi, iznimnoj ljepoti i talentu. Svoju blistavu karijeru započeo je 1950-ih godina, a proslavio se nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su "Leopard", "Le Samouraï", "Rocco i njegova braća" i "Le Cercle Rouge". Njegova uloga u "Leopardu", gdje je glumio uz Burta Lancastera, učinila ga je međunarodnom zvijezdom, dok su filmovi poput "Le Samouraï" učvrstili njegov status ikone stila.

Delon je bio poznat ne samo po svojim glumačkim sposobnostima već i po burnom ljubavnom životu, uključujući vezu s Romy Schneider. Bio je simbol francuskog šarma i elegancije, a njegova karijera proteže se kroz desetljeća u kojima je postao sinonim za francuski filmski šik.

U privatnom životu suočavao se s brojnim izazovima, uključujući teške zdravstvene probleme u kasnijim godinama života. Iako je njegova popularnost donekle opala s dolaskom novih generacija, Delon je ostao jedan od najutjecajnijih i najvoljenijih glumaca svoga vremena, ostavivši neizbrisiv trag u povijesti filmske umjetnosti.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar istovari
istovari
09:04 18.08.2024.

Montand, Belmondo, Delon....obilježili moje djetinjstvo i mladost. Hvala Delon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije