Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTUPIT ĆE U VELOJ LUCI

Prepoznajete li je? Naša glazbena diva vraća se na scenu nakon bolnih gubitaka

Vela Luka: Generalna proba koncerta "Trag u Beskraju”"
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/10
29.07.2023.
u 13:45

Meri Cetinić u kratkom vremenu ostala je bez kćeri i brata, a večeras će u Veloj Luci s brojnim drugim glazbenicima pjevati u spomen na velikog Olivera Dragojevića

U Veloj Luci je sve spremno za večerašnji koncert "Trag u beskraju".  Otvorena je izložba "Oliver privatno", na kojoj su izložene privatne fotografije glazbenika iz raznih sfera njegova života i  predstavljena "Oliver i Zdenko – Pjesmarica" u kojoj je devet najljepših pjesama skladatelja Zdenka Runjića koje je otpjevao Oliver. Večeras će se održati i koncert "Trag u beskraju" na kojem će Oliverove pjesme pjevati Meri Cetinić, Danijela Martinović, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Oliverovi Dupini, Hari Rončević, Goran Karan, Marko Tolja,  klapa Šufit, Matija Cvek, Jure Brkljača i atrakcija s Novog Zelanda – The Shades.

Sinoć je održana i generalna proba na kojoj je posebno emotivno bilo prilikom izvedbe glazbene dive Meri Cetinić, koja se vratila na scenu nakon bolnih gubitaka i predstavili drugačiji imidž. Podsjetimo, Meri je u kratkom vremenu ostala bez kćeri i brata. Prvo je 1. lipnja 2021. preminula njena kći Ivana Burić, a neutješna Meri je o tome obavijestila javnost na svom Facebook profilu. 

VEZANI ČLANCI

"S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC-u Split u 45. godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talent, humor... činile su naš život sretnim, prepun ljubavi... Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno... Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama... a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu... Tvoje stotine puta ponavljano: 'Mami, I love you', odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi...", napisala je naša glazbena diva. U svibnju ove godine je preminuo njen brat Ante, koji je također bio glazbenik. Meri je kod njega u Nizozemskoj snimala i svoj legendarni album "Ja sam žena".

- Dragi prijatelji, danas je u Nizozemskoj preminuo moj brat Ante nakon kratke i teške bolesti. Veliki glazbenik, najveći kojeg sam poznavala, multiinstrumentalist, aranžer, producent, snimatelj, basist, skladatelj. Mnogo smo radili zajedno, snimio je i producirao prvih mojih najuspješnijih pet albuma, kod njega sam snimala i on je svirao i aranžirao "U prolazu", "Lastavicu", "Ja sam žena", "Živjela ljubav"... Njegova je prekrasna skladba Mornareva žena... Po njegovoj želji bit će sahranjen u Blatu na Korčuli, javit ću datum za sve one koji su ga poznavali i poštovali kao vrhunskog glazbenika. Dragi brate Tonči, hvala ti za sve, tvoja glazba ostat će zapisana za sva vremena! Počivaj u miru Božjem, vječna svjetlost svjetlila tebi!" napisala je Cetinić na svom Facebook profilu i podijelila slike kojima se prisjetila svog brata. 

VIDEO: Preminula je Sinead O'Connor, legendarna i često kontroverzna pjevačica 

 

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
15:31 31.07.2023.

Cim sam vidio "diva" u naslovu bio sam skeptican jer vama su dive I osrednje pjevaljke. No cim sam vidio da se radi o Meri znao sam da sam pogrijesio. Vrhunski vokal, vrhunska dama bez I jedne mrlje u cijelom karijeri, prava I mozda jedina "diva" koju imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije