Istina ili mit

Prijateljica Tome Zdravkovića otkrila kome je zapravo pjevač posvetio veliki hit "Jelena"

Toma Zdravković
Foto: Screenshot
1/4
04.01.2022.
u 09:35

Naime, iako je s Gordanom bio u braku punih 18 godina, kazala je kako je istodobno bio nesretno zaljubljen u prostitutku iz Frankfurta po imenu Jelena

Nakon filmskog hita „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića, ne prestaje zanimanje za život pjevača Tome Zdravkovića, boema koji je preminuo 1991. godine nakon brojnih zdravstvenih problema.

No i tri desetljeća kasnije njegov intrigantan i uistinu filmičan život tema je mnogih razgovora, a gotovo stalno javljaju se novi akteri koji su nekad, u određenim okolnostima, upoznali pjevača čiji su hitovi obilježili mnoge generacije bivše države. Tako srpski mediji prenose kako se nedavno javila jedna njegova prijateljica te otkrila nešto o čemu se malo znalo. Naime, iako je s Gordanom bio u braku punih 18 godina, kazala je kako je istodobno bio nesretno zaljubljen u prostitutku iz Frankfurta po imenu Jelena. Navodno ju je upoznao na željezničkoj stanici u Frankfurtu jer je često nastupao i u inozemstvu. Bila je to, ako je vjerovati sjećanju njegove prijateljice, gotovo ljubav na prvi pogled, no dotična dama navodno nije željela napustiti posao kojim se bavila, a to je Zdravkoviću ipak bila prevelika prepreka.

Je li riječ o još jednom mitu o zaljubljivom boemu koji se četiri puta ženio, navodno bio tajno zaljubljen u Silvanu Armenulić do njezine nesretne smrti 1976. godine, teško da itko više može provjeriti. Neki su čak skloni vjerovati kako je riječ o neistini kakvih je posljednjih godina mnogo ispričano o čovjeku koji je živio u vrijeme prije interneta pa se većina toga zasniva na usmenim predjama ili nečijim sjećanjima koja, u raznim interpretacijama, mogu posve drukčije izgledati.

Kako bilo, činjenica je da je živio poseban život, da su ga, baš kao što je i želio, njegove pjesme nadživjele, a počasno mjesto u kinematografiji osigurao mu je Dragan Bjelogrlić.  

Video: Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže


 

Ključne riječi

Komentara 2

BE
berija
12:49 04.01.2022.

A je li rekla kako je piškio? Toma Zdravković bio je šund zavijalo, dajte više dosta s njim.

Avatar whitesox
whitesox
16:15 06.01.2022.

Večernjkaka je dotakao dno života! Urednici skocite u Savu Jer vam nema više one Koju ste voleli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije