franka batelić:

"Prijateljima u Bostonu pripremam njoke i kuham našu kavu"

franka (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
04.12.2011.
u 10:00

- Jedino što se razlikuje od uobičajenog dana kod kuće jest to da sam cijeli dan okružena talentiranim glazbenicima i osebujnim karakterima. S dva prijatelja trenutačno radim na zanimljivom elektronskom projektu, učim se produkciji.

Ni tijekom školovanja na američkom glazbenom sveučilištu Berklee Franka Batelić nije zaboravila svoje obožavatelje koje je ovaj tjedan iznenadila novim singlom “Ne” za koji je sama napisala tekst.

- Svašta mi se motalo po glavi dok sam pisala taj tekst koji je ljubavne tematike ali je i metafora za neke druge stvari koje su mi se događale. Valjda sam željela izbjeći direktan konflikt, pa sam napisala pjesmu – objasnila je pjevačica. Njezina svakodnevica u Bostonu, kaže, nije drukčija od one u Zagrebu gdje studira ili u njezinu rodnom Rapcu.

Novi projekt

- Jedino što se razlikuje od uobičajenog dana kod kuće jest to da sam cijeli dan okružena talentiranim glazbenicima i osebujnim karakterima. Takvo okruženje me motivira da se više trudim, budem kreativnija i proširim glazbene vidike. S dva prijatelja trenutačno radim na zanimljivom elektronskom projektu, učim se produkciji, sviram klavir i gitaru mnogo više – kaže Franka.

Tulumarenje je prekrižila jer je na predavanjima od 8 ujutro do navečer pa i to malo slobodnog vremena posveti pisanju eseja i učenju. Oduševljenje profesorima, metodama rada i načinom života u Bostonu ne skriva, ali priznaje da su Amerikanci skloni površnosti i to joj se jedino ne sviđa. Izbivanje iz domovine godi joj jer se barem nakratko odmakla od medijske znatiželje koja je ovog ljeta bila fokusirana na njezinu vezu s Lukom Tomašem.

Oduševila je purica

- Medijska znatiželja nikad mi nije odgovarala, pa mi godi što se ne moram brinuti o tome da će netko medijski komentirati moj razuzdani izlazak – kaže pjevačica. Kako bi dočarala okuse i mirise svog kraja Franka je prijateljima u Bostonu pripremila nekoliko specijaliteta naše kuhinje.

- Spremila sam im njoke i palačinke, a frendovi su oduševljeni našom kavom. Ponijela sam nekoliko pakiranja i kuham kavu svako jutro. Nedavno je bio njihov Dan zahvalnosti pa sam i ja imala pravu, tradicionalnu večeru. I moram priznati da me ta purica oduševila i možda bi taj blagdan uvela i kod nas – priznaje Franka. U Hrvatsku će doći za Božić i ostati nešto manje od mjesec dana, koje namjerava provesti radno.

Ključne riječi

Komentara 3

QW
qwas33333
11:31 04.12.2011.

učiš se reprodukciji? :)

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:10 04.12.2011.

Bit će ona nova severina vidim ja. A u ameriku je otišla malo bolje naučiti zanat :)

M1
marin_11
17:03 04.12.2011.

Čekajte , a tko je ta Franka ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije