Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
the house of flamingo

Prlja osudio napad bakljama na queer umjetnike: 'Bravo bezimene junačine!'

Let 3
Foto: Franko Kelam
1/13
20.06.2023.
u 22:15

Policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica 18-godišnjaka i maloljetnik počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi sa zločinom iz mržnje

Tijekom održavanja javnog okupljanja u dvorištu društvenog centra u Puli trojica mladića oko ponoći s prozora na četvrtom katu bacili su dvije baklje, a sve zbog nastupa queer umjetničkog kolektiva 'House of Flamingo'. U napadu nitko nije ozlijeđen, a osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica 18-godišnjaka i maloljetnik počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi sa zločinom iz mržnje.

Ovakav napad osudio je i Zoran Prodanović Prlja (58) koji je na svom Twitteru napisao: "Ovo je bilo u Rojcu? Pa bravo bezimene junačine". 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Podsjetimo, s Letom 3 je za pjesmu 'Mama ŠČ!' plesala i Jovanka Broz Titutka iz kolektiva 'House of Flamingo'. 

Spot za pjesmu s Jovakom premijerno je prikazan  12. ožujka u HTV-ovom središnjem Dnevniku na Prvom programu HRT-a. Zoran Prodanović Prlja o spotu je rekao: ‘’Spot je jagoda na šlagu na vrhu torte koja se zove Mama ŠČ! i vjerujemo da će publika uživati u njemu. Redatelj je naš dugogodišnji suradnik, suborac, velikan hrvatske spot produkcije Radislav Jovanov - Gonzo koji je autor većine naših spotova. I ovog puta mu je uz našu pomoć, pošlo za rukom napraviti vrhunski uradak.’’

VEZANI ČLANCI:

S pjesmom su zasjeli na 13. mjesto u finalu ovogodišnje Eurovizije, a bili su 7. po glasovima publike, ukupno 123 boda - 11 od žirija te čak 112 od publike. 

Švedska predstavnica Loreen pobijedila je s pjesmom 'Tattoo'. Osvojila je ukupno 583 boda te potvrdila predviđanja eurovizijskih kladionica. Na drugom mjestu se našla Finska s 526 bodova te najviše glasova publike od čega čak 376 bodova publike, a na trećem Izrael. 

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

Komentara 6

GA
Gajger
23:41 20.06.2023.

Nego, što bi s hitom koji samo što nije pokorio Europu? Pao u zaborav?

Avatar Tombstone
Tombstone
02:11 21.06.2023.

Kaj je tu cudno. Podrzava svoje, I to je to.

DU
Deleted user
02:09 21.06.2023.

Naravno, nisam za nikakvo teroriziranje, niti za nasilje i slično. Sva sreća nitko nije stradao. Moram priznat da nemam pojma kaj je Rojc. Međutim, komično mi je da se 58-godišnji čovjek obraća 18-godišnjacima koji su pod nadzorom policije kao bezimenimnim junačinama. Mislim, nije ni prlja ime. Možda je zaprlja koju čorapu, tabani se znoje, nema pomoći. Kaj ja znam, policija zna njihova imena, što je po zakonu. Izjava čak zvuči kao da koketira s diktatorstvom. A možda je punoljetnim osobama baš dosta nezanimljivIh i dosadnih 58-godišnjaka koji rade infantilne audiovizualne uratke, scenografije, koreografije s jednobrvnim licima i muškarcima u ženskoj odjeći; što je, usput, prošlost, ništa novo i uopće nije komično; a koji imaju svesrdnu podršku medija koji se predstavljaju kao progresivni, tj. napredni. Valjda im je dosta prdeka, ne znam, pretpostavljam. Možda bi LET 3 ili "Prlja" idući album trebali nazvati - "Jedan CD" i otisnuti ga na samo jednu LP ploču. Pa da to ide od gramofona do gramofona, možda si netko zadrži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije