Teorije zavjere

Publika je uvjerena u namještanje: Samo zbog jednog razloga je Loreen pobijedila na Euroviziji

Šveđanka Loreen pobjednica je 67. Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/16
14.05.2023.
u 10:00

Mnogi obožavatelji Eurovizije tvrde kako je pobjeda predstavnice Švedske namještena jer se sljedeće godine slavi 50 godina od pobjede Abbe na ovom natjecanju i zato je namješteno da Švedska bude domaćin 2024. godine, uvjereni su mnogi

Sljedeće godine domaćin Eurovizije je Švedska jer je njihova predstavnica Loreen s pjesmom "Tattoo" pobijedila u sinoćnjem finalu održanom u Liverpoolu. Na društvenim mrežama korisnici su iznijeli svoje sumnje kako njezina pobjeda nije slučajnost te neki od njih vjeruju kako je riječ o namještaljci jer sljedeće godine se slavi 50 godina otkako je švedska grupa ABBA pobijedila na ovom natjecanju s pjesmom "Waterloo" pa je prigodno da Švedska bude domaćin, smatraju neki od obožavatelja ovog natjecanja. Puno su se o tome raspisali na Twitteru nakon što je Loreen proglašena pobjednicom. 

- Htjeli su da Švedska pobijedi samo kako bi dogodine nastupala ABBA. Recite mi da ovo nije namješteno. Vrijeme je da se odustane od glasovanja žirija, s obzirom da se bliži 50 godina ABBA-e, ne treba biti znanstvenik da biste shvatili da će Švedska pobijediti. Ne govorim da je namješteno, ali pobjeda Švedske godinu dana prije 50, godišnjice Abbine pobjede mi izgleda kao prevelika slučajnost. - bili su neki od komentara obožavatelja na Twitteru koji vjeruju da je Loreen pobijedila samo zato kako bi Švedska bila domaćin na 50. godišnjicu pobjede Abbe na Euroviziji.

 

 

 

 

Loreen je osvojila 583 boda temeljenih na glasovima publike i žirija iz 37 europskih zemalja i Australije. Njoj je ovo drugi nastup i druga pobjeda na Euroviziji, nakon 2012. godine. 

Loreen je prije 11 godina s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na Euroviziji, a ta je pjesma mnogima i danas jedna od najboljih eurovizijskih pobjednica.   - U pjesmu ‘Tattoo‘ unijela sam cijelu sebe, bez zadrške. Bila sam uključena u proces stvaranja skladbe, koju sam prilagodila sebi i onom što želim pokazati publici. Ovom pjesmom želim poručiti da svi moramo pronaći nadu u ovom kaotičnom svijetu, da se moramo fokusirati na sebe i pronaći u sebi unutarnju snagu - kazala je Loreen nakon pobjede na švedskom izboru.

VIDEO Let 3 proslavio prolazak Slovenije u finale Eurovizije

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Dars
Dars
14:21 14.05.2023.

..Freak parada a političkim porukama već jedno 15ak godina...

DU
Deleted user
10:59 14.05.2023.

Namjesteno kao svi ostali drustveni dogadjaji. Centri moci su sve opipljiviji. A pjesma ko pjesma, nis specijalno, bilo ih je puno vise dinamicnijih i intersantnijih.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
11:18 14.05.2023.

Još su ove godine ušli u NATO, treba i taj detalj uzeti u obzir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije