premijera

Putovanje kroz vrijeme i osjećaje neodoljivog Brada Pitta

'drvo zivota'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
1/7
27.08.2011.
u 08:53

Eterična drama, koja je trijumfirala na canneskom festivalu, uspjela je odgovoriti na emotivna pitanja svakog od nas

Film "Drvo života" impresionistička je priča o obitelji na Srednjem zapadu tijekom 1950-ih godina, a prati životno putovanje najstarijeg sina Jacka (Sean Penn) od nevinosti djetinjstva do gubitka iluzija u odrasloj dobi dok pokušava srediti svoj složen odnos s ocem (Brad Pitt). Jack u ovoj priči putuje kroz vrijeme tražeći odgovore o izvorima i značenjima života dok sumnja u postojanje sudbine. Osim spomenutih glumačkih velikana, u filmu su debitirali i odlična Jessica Chastain i trojica dječaka: Hunter McCracken, Laramie Eppler i Tye Sheridan, koji su izabrani na audiciji između 10.000 dječaka. Redatelj filma je eterični Terrence Malick, autor provokativnih, vizualno i emocionalno intenzivnih filmova, a "Drvo života" njegov je vjerojatno najintimniji i "najepskiji" rad do danas. Radnja premošćuje prostor između modernih poslovnih nebodera do dvorišta teksaške obiteljske kuće iz prošlog stoljeća. Ujedno je to i prvi Malickov film u kojem se redatelj poigrao specijalnim efektima. Kombinirao je starinske slikarske efekte s modernim digitalnim tehnikama da bi postigao organski dojam prirode, a za potrebe njihova nastanka improviziran je laboratorij na setu u Teksasu. U njemu je ekipa za specijalne efekte više od godinu dana eksperimentirala s kemikalijama, bojama, dimom tekućinom i snopovima svjetlosti pokušavajući dobiti kozmički, galaktički i epski izgled stvarnosti. Ako se može vjerovati kritici, gledajući ovu dramu može se dosegnuti sam tao ili odgovoriti si na osjećajna pitanja koja svatko od nas postavlja.

U laboratoriju u Teksasu ekipa je za specijalne efekte više od godinu dana eksperimentirala s kemikalijama, bojama, dimom tekućinom i snopovima svjetlosti pokušavajući dobiti kozmički izgled stvarnosti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije