Radijska voditeljica Edina Pršić zajedno sa suprugom Stjepanom Babićem odlučila je napraviti mali zaokret u prehrani i na njezinom dnevnom jelovniku sve je više vegetarijanskih jela jer su se Edina i suprug odlučili hraniti što zdravije. Na početku je njezina okolina bila malo skeptična prema njihovoj odluci da uvedu što više vegetarijanskih jela.
- Moji su roditelji isprva bili skeptični, mislili su da sam ušla u neku sektu, ali su se sada priviknuli, shvatili su naše razloge. Uostalom, vide i da nismo isključivi, pa im je zbog toga to bilo lakše prihvatiti. Muž i ja, naime, jedemo i ribu i morske plodove, jaja, sireve i mliječne prerađevine. I oboje se bolje osjećamo i imamo više energije otkako smo promijenili način prehrane - ispričala je za Gloriju Edina svoje iskustvo s promjenom prehrane. Kaže kako joj ovaj način prehrane omogućuje da dosta eksperimentira, ali još se jedino nije usudila pripremati slastice jer zahtijevaju veliku preciznost.
Edina je ove godine nominirana za Večernjakovu ružu za radijsku osobu 2022. godine, a s našim je čitateljima nedavno podijelila i dojmove sa svog putovanja na Zanzibar i tada nam je otkrila i koje je sve delicije kušala na Zanzibaru i što joj se posebno svidjelo.
- Oni su većinom ribari i njihovi se specijaliteti odnose na morske plodove, ribu i slično, što je nama i više nego odgovaralo. Ono što je meni bilo odlično je "octopus curry" - hobotnica se kuha u mješavini začina poput korijandera i kurkume, i to u kokosovom mlijeku koje je jako zastupljeno u pripremi jela i daje jedan poseban okus. Tu je još i neizostavna zanzibarska pizza; tanko razvučeno tijesto koje se peče na ploči i onda sami birate sastojke koje god želite, slane ili slatke. Obično ljudi stavljaju piletinu, govedinu ili ribu, zatim mješavinu paprike i luka te jaje. Mi smo više bili za neku slatku opciju tako da je moj favorit Nutella i mango! - otkrila nam je Edina i ispričala još pokoju zanimljivost o Zanzibaru.
- Na Zanzibaru se u velikim količinama izvoze muškatni oraščići koje možete vrlo jeftino kupiti na svakom koraku i mogu vam reći da su puno ukusniji od onih koje možemo kupiti kod nas. Uživali smo u obilju kokosa - tako da smo skoro svaki dan pili kokosovu vodu koja sadrži laurinsku kiselinu koja ima antibakterijska, antivirusna i protugljivična svojstva, što pomaže imunološkom sustavu da se obrani od različitih vrsta infekcija. Svakako je dobro imati sa sobom probiotike jer se ipak njihova hrana i priprema dosta razlikuje od naše - rekla je radijska voditeljica.
VIDEO Poznati Hrvati više ne skrivaju da su presadili kosu, a rezultati zahvata su odlični