Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski top model

Rafaela Franić: Privlače me rokeri - divlji, buntovni, posebni momci

rafaela franić
Foto: pixsell
1/6
03.12.2010.
u 09:18

Pobjednica Hrvatskog Top Modela otkriva zbog čega je ta titula za nju najvažnija životna prekretnica, tko je prvi zaplakao zbog njezine pobjede i zašto teško može odoljeti “opasnim dečkima”

Pobjeda je ono što je htjela od prvog dana natjecanja, i nije se dala omesti na putu do svog cilja. A taj je put 20-godišnja Rafaela Franić za razliku od ostalih cura prevalila damski, bez suvišnih riječi, tračeva, drame i suza. Korak po korak lijepa Trogiranka iz sjene, u kojoj se zbog svoje nenametljivosti našla na početku showa, zasjela je na tron. Titulu će Hrvatskog Top Modela, kaže, iskoristiti na najbolji mogući način, jer to je prilika koja se ne propušta.

- Želim dati svoj maksimum i rezultati u ovo poslu neće izostati. Kad odrastaš u malom mjestu poput Trogira, sanjaš o danu kad ćeš krenuti dalje, otisnuti se u neke velike životne pobjede. Nekad me ta sredina činila curom bez inspiracije i ideja, ali sam skupila hrabrosti i prijavila se u show. Ovo je moja životna prekretnica koju sam dugo priželjkivala. Svi su me još od srednje škole poticali da se okušam u svijetu modelinga, mama, prijateljice, a jedino je tata bio malo sumnjičav kad sam mu rekla da ću se natjecati za titulu Hrvatskog Top Modela. Nije bio previše oduševljen, ali sam mu nakon pobjede prvi put u životu vidjela suze u očima. To je bilo dovoljno da osjetim koliko je ponosan na mene - kaže studentica ekonomije kojoj je RTL-ovo modni show pružio priliku da učvrsti svoje samopouzdanje, digne glavu i uvjeri sebe kako je u životu sve moguće.

- Čini mi se kako su svi više vjerovali u mene nego ja sama. Nikad nisam bila neka buntovna, odvažna cura kojoj je život od jutra do mraka velika avantura. Ja sam više ona tiha voda koja brege dere. Čvrsto stojim na zemlji, mada ljude ponekad znam izluditi svojom neodlučnošću. Hvala Vanji koja mi je najviše pomogla, kao što će mi pomagati, rekla je, i nakon ove pobjede. Već mi je pronašla trenericu s kojom počinjem raditi na svom tijelu. Milana će mi uvijek pomoći, za sve joj se mogu obratiti - kaže Rafaela koja samo dva dana nakon pobjede već uživa u popularnosti. Naime, tek što smo sjele za svoj stol u Gradskoj kavani i počele razgovor, već se našao netko tko bi se želio fotografirati s hrvatskim top modelom ili je počastiti pićem, a skromna Rafaela samo se smješka te zahvaljuje. Karakterno možda i jest povučena, no ljubav ju je posljednje tri godine naučila pokazati i onu odvažniju stranu ličnosti.

- U životu sam imala samo jednog dečka, s kojim sam nedavno prekinula. Vlado je roker, pomalo divlji, zaljubljen u motore, poseban, imao je drukčiji pogled na svijet i to sam jako cijenila kod njega. Takvi su me dečki uvijek privlačili. Svirao je u jednom bendu bas-gitaru. Jednom mi je čak napisao i pjesmu, oduševila me. Super je momak, proveli smo tri lijepe godine zajedno, naučio me u životu okusiti adrenalin. Nažalost, došlo je do monotonije u našoj vezi pa smo zajedno odlučili da je najbolje prekinuti na vrijeme. Poslao mi je poruku i čestitao na pobjedi. Spojila nas je ljubav prema glazbi, jer sam odrasla na legendama rocka. Kad Bon Jovi dođe u Hrvatsku, bit ću u prvom redu - priznaje Trogiranka koja je proteklog tjedna imala prilike upoznati još jednog mladog rokera. Riječ je o Zoranu Mišiću u čijem je novom spotu glumila crnog anđela.

- Zoran je drag i jako simpatičan, baš onakav kakvog sam zamišljala. Pravi je kavalir. Cijelo snimanje bilo je opušteno, onako rokerski hladnokrvno bez neke uštogljenosti - kaže Rafaela ne skrivajući da je najbolje savjete prije ulaska u natjecanje dobila od svoje bliske prijateljice Marine Jerković, finalistice showa iz prve sezone.

- Prvo što mi je rekla jest da ne glumatam, budem svoja i prirodna, jer ću tako najdalje dogurati. Tako je i bilo - kaže Rafaela koja se tijekom natjecanja najmanje slagala sa svojim sugrađankama, Anđelom i Deni.

- Deni znam iz viđenja, iz istog smo mjesta, nekad smo znale i kavu zajedno popiti. Svaka čast curama, ali jednostavno nismo se našle na zajedničkoj frekvenciji i to je to. Najviše sam se zbližila s Andreom koja me pozvala da zajedno dočekamo Novu godinu u Zagrebu, a za Božić ću biti u Trogiru sa svojima. Nikad nisam bila toliko odvojena od njih, nismo još pošteno ni popričali. Bilo je teških trenutaka u showu, kad bih najradije sve poslao k vragu, ali ja nisam osoba koja će svoje probleme i nedoumice iznositi na svjetlo dana, plakati i dramiti. Stisnem zube, kažem da će sutra biti bolje, uglavnom i bude i guram. Nije bilo previše takvih trenutaka. Najgore je prošlo, sad slijedi ono najbolje. Napokon mogu okusiti malo čokolade, na meniju mi više nije piletina i povrće - kaže pobjednica koja u životu pamti samo lijepe dane, one tužne naučila je ostaviti iza sebe.

- Odrasla sam u malom gradu u blizini Stuttgarta. Bilo je to lijepo djetinjstvo. Tata je dobro zarađivao u građevini, mama je bila domaćica koja se brinula za djecu, a mi smo uživale. Kad smo se preselili u Trogir, za mene je to bio veliki šok. Svaki dan sam plakala, željela se vratiti, nisam se baš lako priviknula na njihovu odluku da živimo u tako malom mjestu. Naučila sam da kroz život treba ići s osmijehom, veseo. Optimizam se cijeni, posebno danas. Pa neću valjda suze liti jer je nešto onako kako ja nisam zamišljala i planirala - kaže i odmahuje rukom ljepotica koja je visinu i građu naslijedila od bake.

- U obitelji su svi malo korpulentniji. Mama je u mladosti bila dosta mršavija nego sad, jako sličim na nju, ali svi kažu da imam tatine plave oči. Znaju mi natuknuti da sam ista baka, tatina mama koja je bila visoka. Možda se nikad ne bih zaintrigirala za modu da me nisu ohrabrivali i govorili da ja to mogu. Sad i sama u to čvrsto vjerujem - zaključuje okrunjena ljepotica koja će krenuti prema Milanu na potpisivanje ugovora s poznatom modnom agencijom tek za mjesec dana, kad još malo poradi na sebi i pripremi se za velike modne putešestvije.

Komentara 11

OB
-obrisani-
11:00 04.12.2010.

E ta će bit prava meta za \"zlatnu mladež\"... Još jedna rupa za pražnjenje... A ono da je imala jednog dečka.... možda odozada.... Bitno da odnaprijed može kupiti novi junf sada sa lovicom koju će zaraditi preko/kod producenata...

OB
-obrisani-
11:02 04.12.2010.

Divojka iz Torgira.... A oklen bi i bila.... Ružna ko pas!

OB
-obrisani-
15:28 04.12.2010.

Malecka -nazovi me........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije