gubitak ga je slomio

Reporter 'Dobro jutro, Hrvatska' o najtežim danima: Nemam snage izbrisati njene poruke, ni upotrijebiti riječ ‘pokojna‘

Split: Arhitekt Dražen Pejković i novinar Šime Kovačević
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
16.12.2022.
u 19:00

Šimu mnogi prepoznaju iz HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', a gledatelji u tim trenucima nisu primijetili da se u njegovom životu dogodila velika tragedija jer je svoj posao odrađivao kao pravi profesionalac.

Splitski reporter Šime Kovačević (42) prošle je godine studenom izgubio najmlađu sestru Valentinu(40). Šimu mnogi prepoznaju iz HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', a gledatelji u tim trenucima nisu primijetili da se u njegovom životu dogodila velika tragedija jer je svoj posao odrađivao kao pravi profesionalac. 

Valentina je, nažalost, izgubila bitku s karcinomom dojke. 

- Još nisam svjestan da je otišla. Nemam snage izbrisati njene poruke, broj, kamoli upotrijebiti riječ ‘pokojna‘. Evo i sad sam jedva to izgovorio. Nisam vidio ni osmrtnicu. Toliko sam se puta divio njenoj snazi i pitao kako izdržava sve te kemoterapije i kako bi meni bilo na njezinom mjestu... Borila se poput lavice, nisam nikad vidio hrabriju ženu. Ona je nas tješila, a ne mi nju! - kazao je reporter za Slobodnu Dalmaciju

Dodao je i da ga je taj gubitak slomio. Naime, Šime je ostao i bez roditelja, a kada je imao 11 godina, njegova sestra Alemka doživjela je srčani zastoj. Imala je samo 22 godine. 

- Valentinin gubitak me slomio. Užasan je osjećaj kad izgubite roditelje i stariju sestru, a gubitak mlađe je nešto što još ne mogu pojmiti. Bilo mi je kao da je cijeli svijet stao. Onda sam izašao na ulicu i vidio da je sve kao i inače, međutim došlo mi je da se iz sveg glasa zaderem i kažem slučajnim prolaznicima: Kako se vi možete smijati i veseliti kad više ništa nije u redu i neće biti u redu...? - rekao je Šime i naglasio da mu je Valentina bila i najbolja prijateljica, te su još od djetinjstva bili nerazdvojni. 

Šime je inače i modni dizajner, a povodom sestrinog rođendana 18. prosinca će organizirati humanitarnu reviju s početkom u 20 sati u atriju splitske škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

VIDEO Ivana Vida je osvojila čak četiri lente na izborima ljepote, a u Domagoja se zaljubila kada je imala samo 19 godina

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije