Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAM

Slavni Variety objavio: 'Revolucionarna norveška teen serija ove jeseni dobiva hrvatski remake'

Skam
Foto: Promo
1/3
10.04.2024.
u 12:43

Skam, koju su njemačke novine Die Welt nazvale "najvećom dramom o odrastanju našeg doba", slijedi specifičnu formulu, pri čemu se svaka sezona fokusira na drugog glavnog lika, dok se serija prikazuje svakodnevno online i tjedno kao webcast.

“Skam”, revolucionarni format norveškog NRK-a, dobiva novu adaptaciju: “Sram” u produkciji CGM Films za HRT. "Skam", koji je prvi put emitiran 2015., već je napravio adaptacije u Francuskoj, Njemačkoj, SAD-u, Španjolskoj, Nizozemskoj, Belgiji i Italiji, piše Variety.

Skam, koju su njemačke novine Die Welt nazvale "najvećom dramom o odrastanju našeg doba", slijedi specifičnu formulu, pri čemu se svaka sezona fokusira na drugog glavnog lika, dok se serija prikazuje svakodnevno online i tjedno kao webcast.

“Sram” će režirati Jelena Gavrilović, a scenarij potpisuju Hana Jušić i Nikica Zdunić. Direktor fotografije je Frane Pamić, a urednik ​​Tomislav Stojanović. Seriju produciraju Bruno Mustić i Ivan Lovreček. Radnja se odvija u Zagrebu, a emitirat će se na HRT1 od jeseni 2024. godine.

VEZANI ČLANCI: 

- Oduševljeni smo što možemo dodati naš remake ovoj hvaljenoj seriji koja svojom jedinstvenom privlačnošću osvaja tinejdžersku publiku. U prilagodbi serije za hrvatsku demografiju uključili smo lik iz romske zajednice, naglašavajući našu predanost različitosti. Osim pripovijedanja, prihvaćamo digitalno doba pokazujući kako se današnji tinejdžeri bave sadržajem i jedni s drugima na mreži. Ovaj moderan pristup utječe ne samo na našu priču, već i na našu distribuciju preko digitalnih platformi i društvenih medija, s ciljem da se svaki tinejdžer osjeća prepoznatim i uključenim, kazao je Bruno Mustić, producent iz CGM Filmsa.

- 'Sram’ je nešto što je nama kao javnoj televiziji bilo potrebno više od svega u ovom razdoblju transformacije i redefiniranja naše uloge u eri medijskog obilja. Format nas uči poštovati i cijeniti svoju publiku, kako bi se osjećala važnom i voljenom. Nadam se da će tržište medijskih javnih servisa u Hrvatskoj slijediti ovaj izvanredni pristup usmjeren na publiku, rekla je Rahela Štefanović, glavna urednica HTV-a.

VIDEO: Dalibor Matanić oglasio se o uznemiravanju žena pa obrisao profil na Facebooku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije