novo u kinima

Rimu, s ljubavlju: Četiri neobične i smiješne priče iz Rima

iz rima (1)
Foto: Rimu, s ljubavlju
1/10
23.09.2012.
u 18:00

U prvoj priči Jerry (W. Allen) i njegova supruga Phillys (Judy Davis) dolaze u Rim kako bi upoznali Michelangela (Flavio Parenti), zaručnika svoje kćeri. Kad Jerry čuje Michelangelova tatu kako pjeva, ostaje zapanjen i odluči ga proslaviti.

Filmski klasici poput “Tri novčića u fontani” i “Praznik u Rimu” iskoristili su romantično ozračje talijanske prijestolnice kako bi dočarali neke od ljepših ljubavnih filmskih priča pa je i redatelju i scenaristu filma “Rimu, s ljubavlju” Woodyju Allenu ljubav jedna od glavnih okosnica u ovom uratku koji u naša kina dolazi u četvrtak.

U filmu pratimo četiri radnje koje nemaju nijednu zajedničku točku. U prvoj priči Jerry (Woody Allen) i njegova supruga Phillys (Judy Davis) dolaze u Rim kako bi upoznali Michelangela (Flavio Parenti), zaručnika svoje kćeri. Kad Jerry čuje Michelangelova tatu kako pjeva, ostaje zapanjen i odluči ga proslaviti. U središtu druge priče je bračni par Antonija (Alessandro Tiberian) i Milly (Alessandra Mastronardi) koja u gradu ima neobičan susret sa svojim idolom, dok njezinu suprugu nizom neobičnih okolnosti, koje može smisliti samo netko poput Allena, u hotelsku sobu kao poklon stiže eskort dama Anna (Penélope Cruz). Najneobičnija je treća priča u kojoj apsolutni anonimac Leopoldo (Roberto Benigni) jednog jutra postaje slavan, proganjaju ga paparazzi, a novinari ga opsjedaju pitanjima o seksu i najdražim pozama.

Posljednja je priča o budućem arhitektu Jacku (Jesse Eisenberg) koji dolazi u posjet djevojci Sally (Greta Gerwig), a kada upozna njezinu prijateljicu Monicu, zavest će ga njene priče o lezbijskim iskustvima i erotičnim snovima. Osim što je redateljski posao odradio izvrsno, užitak je nakon nekoliko godina Woodyja opet gledati i pred kamerom.

Woody: Manje glumim jer više ne mogu igrati mladog ljubavnika

Redatelj Woody Allen pred kamerama se zadnji put pojavio prije šest godina, a nedavno je otkrio zašto se kao glumac pojavio baš u ovom filmu.

– Kada pišem scenarij, uvijek znam koju ulogu mogu dodijeliti sebi, a u posljednjih šest godina nisam imao lik za sebe. Osim toga, dok sam bio mlađi, volio sam glumiti jer sam mogao glumiti ljubavnike i uživati u romantičnim scenama s lijepim glumicama. Sada kad sam ostario, mogu utjeloviti likove starijeg strica ili vratara, a takve uloge baš ne volim – iskren je 76-godišnji Allen.

Kaže da je glumcima s velikim povjerenjem dopustio da improviziraju tijekom snimanja jer su neke njihove rečenice zvučale mnogo bolje od onih koje je sam smislio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije