Pobjednik ove sezone Života na vagi, Robert Baković Roko u finalu je sve iznenadio kada je posljednji put stao na vagu. Naime, Roko je izgubio čak 76,2 kg u showu. Ušao je s gotovo 170 kilograma, a do finala je spao na nevjerojatnih 92,9 kilograma.
To je gubitak od nevjerojatnih 45,1 posto tjelesne mase, čime je zaslužio titulu pobjednika i nagradu od čak 150 tisuća kuna.
Nakon šest mjeseci predanog vježbanja, od čega su tri mjeseca trenirali u kući u Grižanama, a tri mjeseca sami, kandidati četvrte sezone pokazali su svoje rezultate.
Uz pomoć trenera Maje Ćustić i Edina Mehmedovića, kao i nutricionistice Martine Linarić, kandidati su dobili priliku za bolji i zdraviji život.
– Ova pobjeda meni je samo potvrda da su se sav trud, znoj i cilj koji sam si postavio prije početka isplatili. Vjerujem da sam dokazao prije svega sebi, a onda i drugima da se sve može kad se hoće – rekao je Roko.
Njegovoj nevjerojatnoj transformaciji svjedočila je i nutricionistica showa dr. sc. Martina Linarić koja je za Živim.hr otkrila Rokov tjedni jelovnik.
U nastavku provjerite kojeg se to jelovnika Roko morao pridržavati.
PONEDJELJAK
Doručak (cca 7:00) - jogurt sa skutom i raznim sjemenkama, tostirani kruh, čaj/kava/mlijeko
Međuobrok (cca 10:00) - smoothie voćni mix, protein konoplje
Ručak (cca 13:00) - kuhana govedina, lešo krumpir, salata ribana mrkva i kupus s umakom od senfa, jogurta (čvrstog) i začina po želji (chili, papar, korijander....)
Međuobrok (16:00) - banana
Večera (cca 20:00) - juha/goveđa s minestrone povrćem i rižinim rezancima; kuhana govedina
UTORAK
Doručak (cca 7:00) - skuta ili posni sir s jabukom; bananom; nektarinom, lanenim i chia sjemenkama i brusnicama
Međuobrok (cca 11:00) - jabuka & bademi
Ručak (cca 14:00) - pureća prsa na žaru, riža s graškom i prokulicama, salata: ribani celer korijen i zelena salata, maslinovo ulje, jabučni ocat
Međuobrok (17:00) - smoothie banana, jabuka, šumsko voće, protein konoplje
Večera (cca 18:00) - povrće žar (tikvice, patlidžan, kapula, paprika), losos pečen u pećnici i tostirani kruh
SRIJEDA
Doručak (cca 7:00) - zobena kaša s rižinim/sojinim mlijekom i ribanom jabukom, cimetom, sjeckanim bademima i suhim šljivama; kava/čaj
Međuobrok (cca 10:00) - jabuka i indijski oraščići
Ručak (cca 13:00) - maneštra / varivo grah/leća/ječam s junetinom; salata: ribana mrkva, celer i zelena salata, jabučni ocat i maslinovo ulje
Međuobrok (16:00) - nektarina
Večera (cca 18:00 – 18:30) - jogurt sa sjemenkama (lan, suncokret, chia, sezam) i svježim sirom
ČETVRTAK
Doručak (cca 06:15) -tostirani kruh (raženi), pureća šunka, svježi sir, kava/mlijeko/čaj
Međuobrok (cca 11:00) - jabuka & bademi & orasi
Ručak (cca 14:00) - pileća juha s brokulom, mrkvom; puretina žar, salata kus kus i razno povrće (ribani celer, mrkva, kupus) s umakom od jogurta i senfa i začina
Međuobrok (cca 18:00) - smoothie od banane, sirovog kakaa, protein konoplje, med
Večera (cca 17:30) - salsa od svježih rajčica, puretina žar i palenta žar
PETAK
Doručak (cca 6:30) - kuhana kvinoja s komadićima voća (banana, jabuka, kivi), medom i jogurtom
Međuobrok (cca 10:00) - kolač od mrkve i đumbira
Ručak (cca 13:30) - riblja juha s mrkvom, celerom i rižom; burgeri od ribe, s umakom od jogurta, senfa, kupusa, mrkve i zelena salata
Međuobrok (cca 17:00) - jabuka
Večera (cca 19:00) - svježi sir, kuhana brokula i cvjetača na salatu i dvopek
SUBOTA
Doručak (cca 7:30) - zobena kaša (na mlijeku) s malinama, rogačem, maca prahom
Međuobrok (cca 10:30) - smoothie jabuka, ananas, protein konoplje
Ručak (cca 13-14:00) - juha od tikvice, brokule i cvjetače; hladna salata od puretine i raznog povrća (kupus, paprika, paradajz, krastavac, ribana mrkva) umak od jogurta, senfa i začina (papar, češnjak, korijander)
Međuobrok (cca 16:00) - šljive
Večera (cca 18:00) - grilane paprike i tikvice na salatu s češnjakom maslinovim uljem, tvrdo kuhano jaje, dvopek/tostirani kruh
NEDJELJA
Doručak (cca 7:30) - jogurt sa svježim sirom i raznim sjemenkama (lan, suncokret, chia)
Međuobrok (cca 10:30) - smoothie mix: protein konoplje i spirulina
Ručak (cca 13-14:00) - povrtna bistra juha (mrkva, celer, cvjetača, kapula); riba u škartocu s mrkvom, tikvicama, krumpirom, zelena salata
Međuobrok (cca 16:00) - sladoled od avokada i banane
Večera (cca 19:00) - minestrone juha s komadićima piletine i rižinim rezancima.