pozivanje na mržnju

RTL Danas oglasio se nakon incidenta u Splitu: 'Molimo sve navijače da se suzdrže od ovakve vrste izjava'

Foto: Screenshot RTL
1/5
26.04.2023.
u 13:07

Za RTL Danas se uživo iz Splita javila i reporterka Maja Oštro Flis, a u njezinom javljanju uživo dogodio se incident u kojemu su navijači skandirali "gazi purgere"

Veliki uspjeh i prolaz u finale Lige prvaka mladih naših juniora Hajduka proslavili su brojni ljubitelji sporta jučer na splitskoj Rivi gdje ih je dočekala masa. Riječ je o sportsko-zabavnoj manifestaciji "Vridilo se rodit" koju su organizirali HNK Hajduk i grad Split. Igrači su nešto poslije 16 sati sletjeli u splitsku zračnu luku odakle su, kako se doznaje, prvo otišli na stadion Poljud gdje su se presvukli i potom u 17.30 sati do Rive stigli autobusom. 

Riva, koja je bila popunjena svom svojom širinom i dužinom, iako je policija procijenila da je na njoj oko 5000 ljudi, tada je eruptirala. Palile su se bengalke svih boja, ispaljeno je i nekoliko pojedinačnih vatrometa. Navijači su izvikivali imena juniora Hajduka i pljeskali im, a daljnje ludilo osigurali su Alen Nižetić i grupa Diktatori

Za RTL Danas se uživo iz Splita javila i reporterka Maja Oštro Flis, a u njezinom javljanju uživo dogodio se i incident. Naime, dok je ispitivala jednu strastvenu stariju navijačicu, navijači iza nje počeli su skandirati "gazi, gazi purgere". Žena koju je Maja intervjuirala na kraju im se pridružila, a Maja je javljanje završila riječima: "Hajduk spaja generacije".

RTL se nakon incidenta i sam oglasio na društvenoj mreži emisije RTL Danas.

- Nastavno na incident koji se desio tijekom javljanja uživo u glavnoj informativnoj emisiji, RTL Danas, naša izjava je kako slijedi: Incident se dogodio tijekom javljanja uživo. Naša voditeljica u studiju odmah je reagirala. RTL ima nultu stopu tolerancije na govor mržnje i sve druge vrste nasilja. Molimo sve navijače da se suzdrže od ovakve vrste izjava. Sport treba ujedinjavati ljude, a ne ih dijeliti - napisali su.

VIDEO Ivana Paradžiković šokirana onim što je vidjela u Americi: 'Najgore od svijeta'

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije