Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova prevara

RTL poslao važno upozorenje građanima: 'Ako primijetite ove osobe, prijavite ih policiji'

Prodan je RTL Hrvatska
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
14.07.2023.
u 12:47

Naime, kako su napisali u upozorenju, netko se lažno predstavlja kao ovlaštena osoba s te televizije i pokušava prevariti ljude na području Biograda.

Problemima s osobama koje se lažno predstavljaju kao poznate osobe, ali i lažnim dojavama o bombama pridružio se još jedan. Naime, kako javlja RTL.hr, netko se lažno predstavlja kao ovlaštena osoba s te televizije i pokušava prevariti ljude na području Biograda. 

Na stranicama RTL-a danas je osvanulo upozorenje koje prenosimo u cijelosti. 

"Zagreb, 14. srpnja 2023. Obavještavamo građane da su se pojavili prevaranti koji se lažno predstavljaju kao ovlaštene osobe od strane RTL-a i koji hodajući od vrata do vrata danas u gradu Biogradu, 'sakupljaju' novac za djecu s posebnim potrebama. 

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prevaru. Slučaj je prijavljen policiji.

VEZANI ČLANCI:

Građane ujedno molimo da se ako primijete osobe koje se predstavljaju kao RTL i sakupljaju novac - odmah jave na broj telefona +385 1 3660 000 ili email adresu rtl@rtl.hr.

Riječ je o prevari i kaznenom djelu lažnog predstavljanja."

Inače, većina novinskih redakcija u Hrvatskoj jutros je dobila e-mail u kojem su navedene lokacije s navodno postavljenim bombama po Zagrebu. "Postavili smo tempirane bombe s tajmerom", piše, između ostalog.

Kažu kako su tempirane da eksplodiraju u petak poslijepodne. Okretište tramvaja u Dubravi, Poljoprivredna škola, hotel Residence, redakcija Jutarnjeg lista i policijska postaja u Dubravi navedeni su kao lokacije s eksplozivnim napravama u  kaotično napisanom e-mailu.

"PU Zagrebačka i nekoliko medija u ranim jutarnjim satima zaprimili su dojavu o bombi na više lokacija. Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici započeli su s provjerama i za sada je utvrđeno za četiri lokacije da su dojave lažne, a na jednoj je lokaciji provjera još u tijeku. Ni u jednom trenutku nije postojala opasnost za građane", napominju u zagrebačkoj policiji.

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja'

Komentara 6

DI
dino85
08:55 15.07.2023.

Nisam ni trepnio, i ostade bez 10 Eura, kod onih gluhonjemih što s nekim Eu. Papirom kokošare po Jadranu.

HA
Havlik3
08:35 15.07.2023.

Smeće Tv,dobili bi po nosu kao i HRT više puta.a RTL je još veće smece

LA
lajh1985
22:37 14.07.2023.

Pa tko bi povjerovao da bi RTL-ovo osoblje hodalo po vrucini i izvuklo guzicu iz svog ureda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije