Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serija Dalibora Matanića

S emitiranjem krenula nova sezona 'Šutnje' na HRT-u, a jedna žena je dobila posebne pohvale

Foto: Damir Žižić
1/14
05.10.2023.
u 08:42

U seriji glume Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Kseniya Mishina, Leon Lučev, Domagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković...,a hvaljenoj ekipi u novoj su se sezoni pridružile i Anđelka Prpić u ulozi novinarke Jelene te Branka Katić koja tumači lik Mile Mihaljević

Sinoć je odmah nakon večernjeg Dnevnika na prvom programu HRT-a s emitiranjem krenulo prikazivanje druge sezone  dramske kriminalističke serije 'Šutnja' redatelja Dalibora Matanića prema romanima Drage Hedla, snimane na lokacijama u Osijeku, Zagrebu, Beogradu i Kijevu.

U seriji glume Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Kseniya Mishina, Leon Lučev, Domagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković...,a hvaljenoj ekipi u novoj su se sezoni pridružile i Anđelka Prpić u ulozi novinarke Jelene te Branka Katić koja tumači lik Mile Mihaljević, misteriozne "neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja". Prva sezona serije pobrala je pohvale od gledatelja, ali i od struke. Nakon premijere na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, u veljači je bila zakazana i premijera na ARTE/ZDF.

1/5

Sudeći prema prvim reakcijama publike i ova sezona obećava. Odmah nakon emitiranja gledatelji su počeli ostavljati komentare na društvenim mrežama.  "Što reći nego bravo, bravo i opet bravo za čitavu ekipu", "Fantastic!!!", "Ponosni smo na sve vas", "Odlična je bila prva sezona, drugu ćemo također bindžati", samo su neki od komentara koji su osvanuli na Facebooku ispod statusa jednog od producenata Miodraga Sile. Javio se i voditelj RTL-ove informativne emisije 'RTL Danas' Adrian De Vrgna. "Vrhunski Mataniću, bravo ekipa!", poručio je RTL-ovac. 

Nekima se posebno svidjela uloga Anđelke Prpić koja glumi novinarku Jelenu. "Anđelka Prpić je zbilja vrhunska glumica. Ne bi ju nikad skužio...", "Uboli su zlato s Anđelkom Prpić. Nadam se da će imati veću ulogu u ovoj sezoni", "Čim je tu Branka Katić, nema greške", neki su od komentara.

"Pa ok je bila prva epizoda. Nakon klimavog početka složili su zanimljiv zaplet koji bi sad trebali dobro razraditi i ubaciti nekoliko twistova, a ne da se sve bezvezno i sporo razvije kao u prošloj sezoni. Gluma je na mjestima loša, na mjestima dobra. Anđelka Prpić očitala lekciju glume većini glumačke postave u to malo minutaže što je dobila", poručio je jedan od gledatelja. 

VEZANI ČLANCI: 

Snimajući drugu sezonu redatelj Matanić najavio je da se u njoj nastavlja priča o borbi protiv zla i protiv različitih malverzacija koje su dodatno pojačane ratom u Ukrajini. - Tako da naša ekipa dobiva neke nove likove koji im pomažu ostvariti neke nove zločine, novi kriminal... - naglasio je redatelje. 

U njoj, pokušavajući riješiti osobne drame, ubojstva i međunarodno krijumčarenje oružja, junaci serije shvaćaju da je cijena borbe za bolje sutra visoka, ali vrijedna plaćanja. Druga sezona bavi se stoga svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom.

Osijek ponovno počinju potresati ubojstva, ovaj put politički moćnih muškaraca. Izgleda da netko ne želi šutjeti o pozadini ubijenih maloljetnica te da uzima pravdu u svoje ruke. "Osječki osvetnik", kako mediji i javnost nazivaju ubojicu za kojim traga policija, uvijek je korak ispred istražitelja koji rade na slučaju.

Godinu dana nakon noći koja im je zauvijek promijenila živote, naši junaci žive odvojeni jedni od drugih. Slučaj zlostavljanih maloljetnica službeno je okončan. Krivac je ubijen prilikom uhićenja i istraga je zaustavljena.

Olga je zbog rata u Ukrajini prisiljena živjeti u lažnom braku s Ivanom Horvatićem, koji je postao ministar unutarnjih poslova, te se u potpunosti posvetila organiziranju pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor Kralj povukao se iz novinarstva i uživa u roditeljstvu. Vesna Horak je napredovala, glavna je detektivka u postaji, ali jedina joj je ambicija pronaći onoga tko je ustrijelio inspektora Vladimira.

Dolazak Mile Mihaljević, misteriozne "neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja", u Osijek, podsjetio ih je na ono što su bili prisiljeni zaboraviti. Osoba koje je pucala u Vladimira i teško ga ranila te otela Striborovu trudnu ženu ima videosnimku na kojoj se vidi kako ministar Horvatić siluje maloljetnicu.

Mila mora spriječiti korištenje snimke za ucjenu ministra zaduženog za sigurnost EU granice s politički nestabilnom istočnom Europom. No ubrzo shvaća da rješavajući taj slučaj može riješiti puno veći europski sigurnosni problem - krađu i šverc oružja koje zapad šalje Ukrajini.

VIDEO Mlada hrvatska zvijezda Lorena Bućan otkrila neke od najzanimljivijih detalja o sebi

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
11:58 05.10.2023.

Sandra L. mi je najbolja. poglavito u sićušnom kostimiću na kupanju.

ZA
zagi101
10:42 05.10.2023.

dobra serija za razliku od one druge, Gora koja je totalni promašaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije