zanimljiva potjera

Sam pobijedio Krešu i osvojio 108.000kn! Jedno pitanje o društvenoj mreži lovac nije znao, biste li vi?

Foto: Screenshot HRT
1/4
18.05.2022.
u 19:54

Krešo nije znao ni po kojem je četveroslovnom nazivu u grčkoj mitologiji poznata krv koja teče kroz tijelo Bogova, a točan odgovor je bio ihor.

Današnja epizoda HRT-ovog kviza Potjera itekako je dobro završila za jednoj od natjecatelja - Lovru Jurišića. Naime, u završnoj potjeri, koju je igrao sam, imao je tek jedan korak prednosti no uspio je popeti se na 15 koraka s 14 točnih odgovora. 

Lovac Krešimir Sučević Međeral imao je  netočnih odgovora, čime je pomogao Lovri da osvoji čak 108.000 kuna. 

Prvih sedam odgovorio je bez greške, no osmo pitanje je krivo odgovorio, a glasilo je: "Koji je reformator autor Zasade kršćanske religije i jednog od najutjecajnijih protestantskih djela?". Krešo je odgovorio Luther, no točan odgovor je Jean Calvin, što je znao i Lovro. 

Ni iduće pitanje nije znao, a glasilo je: "Koja je društvena mreža temeljena na videima u Kini poznata kao Douyin". Točan odgovor je bio TikTok, što je znao Lovro, dok je Krešo pokušao s YouTubeom. 

Tako je Krešo spao na 5 koraka, s još minutom do kraja. 

"S kojim ćemo brojem pomnožiti broj 3 da dobijemo 111 i broj 6 da dobijemo 222?", pitanje je koje je Kreši ponovno zadalo muke, a Lovro je odgovorio 37,3, dok je točan odgovor bio samo 37. 

Krešo nije znao ni po kojem je četveroslovnom nazivu u grčkoj mitologiji poznata krv koja teče kroz tijelo Bogova, a točan odgovor je bio ihor. 

- Nikad nisam uopće čuo pojam, tako da mi nije žao - kazao je Krešo odmah. 

Krešo je na kraju imao 12 točnih odgovora, dok ga je Lovro dvaput vratio, a to nije bilo dovoljno da uhvati Lovru koji je sretan kući otišao sa 108.000 kuna.

- Prvo, svaka čast Lovri, to uopće nema dvojbe. Pitanja su jako dugačka bila stvarno, ne može se nikako rezati i to je bilo najteže, i ono matematičko pitanje koje ekipi ide na ruku jer oni stignu razmišljati. Ja si nemam što zamjeriti, ja sam dao maksimum, Lovro je odigrao odlično. Drago mi je zbog ovoga - kazao je Krešo na kraju.

- Nisam mogao zamisliti bolji način za moj konačni nastup na Potjeri. Krešo čestitam, najbolji si lovac - kazao je još na kraju Lovro. 

VIDEO>>Proba Prljavog kazališta za predstojeću turneju

Komentara 1

PR
prajdali100
21:57 18.05.2022.

Gledao sam i presretan sam ! Svaka čast Jurišiću zaslužio si,šešir do poda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije