DARUJEMO ULAZNICE

Sarajevski world music bend DIVANHANA u Vip clubu

Divanhana
Foto: PR FOTO
1/3
13.11.2014.
u 13:35

Darujemo ulaznice na Facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

Poznati sarajevski world music bend Divanhana prvi puta nastupa nastupa u Zagrebu, u petak 14. studenog u prostoru Vip cluba, s početkom u 20,30.

Na svom premijernom zagrebačkom nastupu Divanhana, koju čini osam glazbenika i sjajna mlada pjevačica Leila Ćatić, izvodit će skladbe sa svog aktualnog albuma „Bilješke iz Šestice“. Bend inače izvodi prvenstveno tradicionalnu glazbu Bosne i Hercegovine, posebice sevdah, u urbanim i originalnim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije jazza, popa i klasične glazbe 20. stoljeća, ali svojim radom obuhvaća i tradicionalne skladbe zemalja Balkana.

Divanhana je u posljednje dvije godine svojim glazbenim izražajem oduševila i međunarodnu publiku; iza njih su nastupi na jazz festivalu 12 Points u Portu, nastup na WOMEX-u (World Music Expo), u Solunu, veliki koncert u kazalištu  „Maksim Gorki” u Berlinu, u Marseilleu, u prostoru muzeja Europskih i Mediteranskih Civilizacija MuCEM i uspješni koncerti na mnogim renomiranim pozornicama.

Nakon zagrebačke premijere u petak, 14. studenog, bend nastavlja sa svojom jesenskom turnejom u sklopu koje će samo dan nakon nastupa u Vip clubu održati koncert u Beču u sklopu multikulturalne manifestacije „Wiener Sevdah“, a početkom prosinca iz očekuje i veliki koncert u Istanbulu.

Ulaznice za predstojeći promotivni koncert Divanhane mogu se kupiti na ulazu u Vip club, na dan koncerta, od 18 sati nadalje, te u sustavu www.Entrio.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije