Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u španjolskoj

Shakira postigla nagodbu i izbjegla suđenje: Prijetilo joj osam godina zatvora

Barcelona: Shakira prati sina u školu
Foto: GAA
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.11.2023.
u 11:23

Ranije je najavila kako će se boriti protiv, kako je rekla, lažnih optužbi, no navodno se ipak odlučila nagoditi zbog svoje djece

Kolumbijskoj pjevačici Shakiri, u ponedjeljak u Barceloni, trebalo je započeti suđenje zbog optužbi da nije platila 14,5 milijuna eura španjolskog poreza na dohodak između 2012. i 2014. godine, no pjevačica poznata po hitu 'Hips Don't Lie' tik prije početka suđenja uspjela se dogovoriti s tužiteljima i pristala platiti kaznu u zamjenu za mogući odlazak u zatvor.

Pjevačica je navodno rekla kako je na to pristala zbog svoje djece koja "ne žele da njihova majka žrtvuje svoju dobrobit", donosi BBC.  

Ranije je najavila kako će se boriti protiv, kako je rekla, lažnih optužbi. Shakira tvrdi kako je platila ono što je porezna uprava rekla da duguje prije nego što je podnijela tužbu i inzistirala je na tome da nije živjela u Španjolskoj tijekom tog razdoblja, jer ju je, kako navodi, njezin posao doveo do "nomadskog života".

Tada je odbila ponudu tužiteljstva za nagodbu da zatvori slučaj i danas je trebala svjedočiti na prvom od 12 ročišta zakazanih do 14. prosinca. Tužiteljstvo je za Shakiru tražilo kaznu do osam godina zatvora i plaćanje kazne od 23,8 milijuna eura. U optužnici se navodi kako je Shakira boravila u Španjolskoj više od polovice svake godine u inkriminiranom razdoblju. Ističe se i da joj je nekretnina u Barceloni, koju je kupila u svibnju 2012., služila kao obiteljska kuća. 

VEZANI ČLANCI:

Shakira (46) živjela je s bivšom nogometnom zvijezdom Barcelone i Španjolske Gerardom Piqueom 11 godina i par ima dvoje djece. Pjevačica, čije je puno ime Shakira Isabel Mebarak Ripoll, preselila se u Miami nakon razvoda. Shakiri je trebao suditi sudac Jose Manuel del Amo Sanchez, a tijekom postupka trebalo se saslušati više od 100 iskaza. 

Španjolske vlasti sudski su gonile druge poznate osobe zbog utaje poreza, uključujući nogometaše poput Portugalca Cristiana Ronalda, Argentinca Lionela Messija i brazilsko-španjolskog igrača Diega Coste. U sva tri slučaja, nogometaši su se nagodili i platiti velike novčane kazne. 

Međutim, španjolski Vrhovni sud prošlog je mjeseca potvrdio oslobađajuću presudu treneru Bayer Leverkusena Xabiju Alonsu, a koji je također bio optužen za poreznu utaju. Alonso je odbio nagodbu i na kraju je pobijedio na suđenju.

VIDEO Severina prepričala neugodan razgovor s poznatom gospođom: 'Tko ti je kriv, sama si ga birala'

Ključne riječi

Komentara 1

DE
Dex
12:36 20.11.2023.

kada će naši početi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije