Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najljepša žena svijeta

Sheynnis Palacios nova je Miss Universe: Natjecale su se i transrodne osobe, a evo kako je prošla Hrvatica

Foto: PR Miss Universe Organisation
1/25
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.11.2023.
u 11:03

Miss Universe 2023. je predstavnica Nikaragve Sheynnis Palacios, a Hrvatsku je predstavljala Andrea Erjavec iz Perušića.

Predstavnica Nikaragve Sheynnis Palacios izabrana je u subotu za najljepšu ženu svijeta na 72. natjecanju za Miss Universe u Salvadoru na kojem su prvi put sudjelovale i žene majke te dvije transrodne kandidatkinje. To je prva pobjeda predstavnice Nikaragve. Za prvu pratiteljicu izabrana je predstavnica Tajlanda, a za drugu pratilju Australka.

Sheynnis Palacios (23), primila je krunu iz ruku prošlogodišnje pobjednice, Amerikanke  R'Bonney Gabriel, Miss Universe 2022.
Najljepša žena svijeta, izabrana među 83 natjecateljice, ocijenila je da su zahvalnost i poniznost njezine najbolje osobine. 
Naglasila je važnost jednakosti plaća između žena i muškaraca "u bilo kojoj domeni" i ustvrdila da "za žene nema granica".
Kolumbijka Maria Camila Avella (28), i Michelle Cohn iz Gvatemale prve su dvije majke koje su sudjelovale na natjecanju čiji su organizatori željeli da natjecanje bude otvorenije. Prva majka uspjela se probiti među pet finalistica.  Naime od 2023.godine promijenjena su pravila natjecanja i više nema niti dobne granice za natjecanje.

“Pobjednice koje su se plasirale u finale Miss Universe znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i jako su cijenjen u svojim zemljama. Doslovno su postale brand  jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu. Njihovi kanali imaju ogroman doseg jer ih na društvenim mrežama prate na stotine tisuća ljudi, a nerijetko govorimo i o milijunima pratitelja. Većina djevojaka se bavi određenim javim poslom, rade na radiju ili na televiziji, motivacijski su govornici i svakodnevno ih se može vidjeti”, objasnila je Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije Miss Universe Hrvatske.

VEZANI ČLANCI:

Sheyniss je diplomirala komunikologiju, ima 23 godine i sebe u budućnosti vidi kao producenticu. Pokrenula je projekt “Understand your mind” jer zagovara mentalno zdravlje. Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale činili su Halima Aden, Carson Kressley, Mario Bautista,Connie Mariano, Sweta Patel, Janelle Penny Commissiong, Gisele Blondet, Denise White, Iris Mittenaere,Avani Gregg. 

U Top20 prozvane su: Nikaragva, Španjolska, Portoriko, Namibija, Venezuela, Indija, Tajland, Čile, Jamajka, USA, Nepal, Peru , Kamerun, Kolumbija, Pakistan, Australija, Filipini, Portugal, Južna Afrika i El Salvador. 

Nakon natjecanja u večernjim haljinama  u Top5 najuspješnijih plasirale su se missice Australije, Portokika, Nikaragve, Tajlanda i Kolumbije, koje su imale prilike odgovarati na pitanja žirija o važnom temama i svjetskoj problematici. 

Predstavnica Portugala, Marina Machete, prva je transrodna žena, a Nepalka Jane Garret, prva je žena čije su obline veće od uobičajenih za Miss Universe i obje su prošle u krug među 20 natjecateljica. Predstavnica Hrvatske bila je 23-godišnja Andrea Erjavec iz Perušića. Sljedeći izbor za Miss Universe održat će se u Meksiku.

Program natjecanja , koje je gledalo više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta, vodile su  pobjednica Miss Universe 2012. Olivia Culpo i televizijsko lice Jeannie Mai Jenkins te Maria Menounos, nekadašnja Miss Universe  Catriona Gray i Zuri Hall kao dopisnice iza pozornice. Nastupio je poznati glazbenik John Legend.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe i pozirnica jedna je  od naskupljih i najljepših do sad, dok je kruna nove missice vrijedna preko 5 milijuna eura, a simbolizira pozitivne promjene.

VIDEO Preminuo poznati srpski glumac Žarko Laušević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije