JOŠ NASTUPA

Sjećate li se Nika Kershawa? Evo kako danas izgleda velika tinejdžerska zvijezda 80-ih

Nik Kershaw
Foto: Promo
1/4
01.03.2022.
u 16:15

Kershaw je sredinom osamdesetih imao velike hitove "Wouldn't It Be Good?", "The Riddle" i "I Won't Let The Sun Go Down On Me". Nastupao je i na Live Aidu 1985. godine, a sir Elton John ga je karakterizirao kao najboljeg tekstopisca jedne generacije

Ako ste odrastali u 80-ima onda niste mogli izbjeći britanskog pjevača Nika Kershawa, koji je tada bio jedna od najvećih teen zvijezda.  Kershaw danas slavi 64. rođendan i još nastupa. Rođen je u engleskom gradu Bristolu 1958. godine.

Prvi i drugi albumi "Human racing" i The Riddle" dosegli su platinastu nakladu, a s njih su skinuti megahitovi "Wouldn't It Be Good?", "The Riddle" i "I Won't Let The Sun Go Down On Me". Nastupao je i na Live Aidu 1985. godine, a sir Elton John ga je karakterizirao kao najboljeg tekstopisca jedne generacije. 

Dosad je izdao devet albuma, a posljednji "Oxymoron" izašao je 2020. godine.  Kershawova prva supruga bila je Kanađanka Sheri Kershaw, i sama glazbenica koja se pojavila na nekoliko Kershawovih ranih albuma. Par se vjenčao u srpnju 1983., imao troje djece zajedno, a razveo se 2003. Njegov drugi sin rođen je s Downovim sindromom.

Glazbenik se ponovno oženio 2009. godine i također je dobio dijete sa svojom drugom ženom Sarom. Godine 2019. Kershaw je dobio počasni doktorat Sveučilišta u Suffolku za svoje usluge u glazbenoj industriji.

VIDEO: Mia Dimšić i Damir Bačić govore o Dori i optužbama kako je pjesma Guilty Pleasure - plagijat

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije