Došao je kraj još jednom kulinarskom putovanju kroz hrvatske regije, što znači da će danas show napustiti još jedan natjecatelj! Tko je zapeo u Lici i Gorskom kotaru doznat ćemo večeras nakon kreativnog recepta, točnije Gacke pastrve, i još jednog dvoboja!
U kreativnoj temi 'originalnog ručka' glavna zadana namirnica je Gacka pastrva. S obzirom da je pastrva skliska i nježna riba, natjecatelji će morati paziti da je ne upropaste, dok je maštovitost i korištenje namirnica i začina iz ostalih hrvatskih regija itekako dobro došlo. Svi natjecatelji priznaju da su kiksali u ličko-goranskom tjednu , ali i da su puno toga naučili. Sada imaju priliku popraviti svoje mjesto na listi žirija…
Osim standardne pripreme u pećnici, na tavi ili roštilju s krumpirom kao prilogom, pastrva se može pripremiti kao potpuno drugačija delicija, poput juhe ili paštete. No jesu li se toga sjetili natjecatelji? Nenad je u početku imao dvije ideje kako pripremiti pastrvu, da bi se zbog manjka vremena i veličine pastrve odlučio samo na jednu - poslužit će je položenu u tanjuru, što će zahtijevati posebnu pažnju prije i za vrijeme pečenja. Kako bi njegova pastrva bila savršena, čistit će je žiletom, a špagom će je zavezati pod određenim kutom kako se ne bi raširila tijekom pečenja.
Tanja i Milivoj su strugali ljuske s ribe iako nisu trebali, a Bisera je naručila dosta namirnica koje neće iskoristiti. Zlatan će peći pastrvu na bukvi i borovim iglicama (uz dodatak srijemuša / medvjeđeg luka), a Đurđica je filetiranu skuhati na pari. Milivoj svoje recepte uvijek vješto skriva u ladici. No, Tomislav Špiček će ga natjerati da mu ga pokaže, kako bi znao čemu se može nadati kod kušanja.
Tko će zbog pastrve doći na sklizak teren i večeras napustiti emisiju? Ne propustite doznati večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi gastro showa „Tri, dva, jedan –kuhaj“!
>>Špiček ne vjeruje - opet problemi s razvučenim tijestom!
>>Zlatan će se porezati, a Milivoj vratiti u djetinjstvo zbog ličke kalje i krpica sa zeljem!