masterchef

Stanko Slunjski: Ljubav mi je uz kuhinju najbitnija stvar u životu

masterchef (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/7
12.11.2012.
u 11:00

Od prve se supruge rastao, druga je preminula, a sada je sreću pronašao 
uz devet godina mlađu partnericu Anu

Tartarski biftek u koji je stavio previše luka stajao je 61-godišnjeg Stanka Slunjskog ostanka u Masterchefu. Oprostio se od showa, ali i kandidata s kojima se posebno zbližio – no samo nakratko.

Kuha za obitelj

– Ne prođe tjedan da se ne čujem s Časlavom. Komentiramo emisije i razgovaramo o svakodnevnim stvarima – kaže simpatični Varaždinac kojeg je u show prijavila kći Petra iz drugog braka koja će u siječnju navršiti 18 godina. Prestar je, u duhovitom tonu nastavlja, za učenje pa iz Masterchefa nije izašao s nekim velikim novim znanjima, ali prihvatio je nove tehnike trančiranja mesa i u svom domu počinje koristiti namirnice koje dotad nije pripremao.

– Dvadesetak godina kuham svojoj obitelji. Naučio sam ih da jedu sve, od mesa, ribe, povrća – kaže Stanko kojeg smo zatekli kad je s devet godina mlađom životnom suputnicom Anom išao na krštenje mošta povodom jučerašnjeg Martinja. Na feštu je donio toplu zagorsku gibanicu koju je netom ispekao, a domaći kolači najdraža su mu slastica.

– Volim raditi kolače i rođendanske torte s kvascem, makom, bademima, orasima, a spravljam i fine kremšnite – pohvalio se Stanko čija vedrina i pozitivnost ni u jednom trenutku ne otkrivaju da ga život nije mazio. Prije šesnaest godina od melanoma je preminula njegova druga supruga s kojom ima Petru. Stanko je morao preuzeti brigu o kćeri koja je tad bila beba i, priznaje, bilo mu je jako teško.

– Odlazio bih u vinograd i razgovarao s ptičicama. To je bio moj ispušni ventil iako bi netko, da me vidio, mislio da nisam normalan – otvorio je dušu.

Godinama poslije na prezentaciji posteljine upoznao je sadašnju družicu Anu čiji je suprug nesretno nastradao i koja ima 28-godišnjeg sina Matiju. Iz prvog braka Slunjski ima 37-godišnju kćer Ivanu i 33-godišnjeg sina Domagoja. Sva su se djeca “razbježala” osim Petre koja još živi s ocem i njegovom partnericom.

Treći brak?

– Petra se voli igrati za štednjakom pa možda nešto ispadne iz te njene igre – kaže ponosni tata te otkriva da ne odbacuje mogućnost da se treći put oženi.

– Ljubav mi je uvijek bila bitna – romantičan je horoskopski Rak. Ne svojom krivicom, na posljednjem radnom mjestu dobio je otkaz nakon čega je ušao u neke druge vode – pokrenuo je vlastitu firmu koja se bavi zastupanjem. – Još ne bih u mirovinu – smije se Stanko.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sestrićna
12:43 12.11.2012.

pervan u poznijim godinama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije