DAVOR BRUKETA PIŠE ZA VEČERNJI

Što je ostalo nakon stoljeća londonskih crvenih telefonskih govornica

21.08.2022.
u 16:00

Kako bi se smanjilo korištenje plastike za jednokratnu upotrebu, u Londonu su od 2019. godine postavljene javne česme s besplatnom pitkom vodom. Osim smanjenja korištenja plastike, glavni cilj je poticati građane na punjenje višekratnih boca. Javne česme mogu podnijeti visoke temperature i sve vremenske prilike i neprilike. Priključuju se na vodovodnu mrežu te imaju karakterističan dizajn s velikom ''plavom kapljicom vode'', kako bi bile lakše uočljive. U ovu akciju uključio se i popularni Borough Market koji kao dio svog ekološkog cilja želi postati najveća britanska tržnica s hranom bez ikakve plastične ambalaže i pakiranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?