BILLBOARD LJESTVICA

'Kasa puna para, tacna puna grama. Ja faca sam glavna, u džipu stakla tamna...' Hrvati ovu pjesmu najviše obožavaju

Jala Brat i Buba Corelli
Foto: Antonio Ahel @ATAImages
1/12
27.10.2024.
u 09:47

U posljednje dvije godine situacija se na Billboard ljestvici nije previše promijenila i trap izvođači iz regije i dalje uživaju veliku popularnost

Globalno vodeća ljestvica Billboard prije dvije je godine uveo ljestvicu “Croatia Songs” gdje se može pratiti slušanost i popularnost pjesama u Hrvatskoj. Pozicioniranje se temelji na rezultatima glazbenog streaminga i digitalne prodaje singlova u našoj zemlji prema podacima koje prikuplja MRC Data, vodeći globalni sustav mjerenja popularnosti u industriji zabave.

Prije dvije godine u prvom tjednu otkako je lansirana ova ljestvica najslušanija je bila regionalne zvijezde Senidah s pjesmom "Behute", nakon nje na drugo mjestu u tom prvom tjednu bili su Jala Brat, Devito & Buba Corelli s pjesmom "Roze", pjesma "Život Si Moj" od MC Stojana X Breskvice bila je na trećem mjestu. Četvrto mjesto zauzela je tada pjesma "Zlatno Dete" od COBY i tek na petom mjestu bili su hrvatski izvođači Eni Jurišić & Matija Cvek s pjesmom "Trebaš Li Me".

VEZANI ČLANCI

U posljednje dvije godine situacija se nije previše promijenila i trap izvođači iz regije i dalje uživaju veliku popularnost izvođači trap glazbe iz regije. Najnovija infografika pokazuje kako su u 2024. godini Jala Brat i Buba Corelli, izvođači iz BiH i Srbije, najslušaniji u Hrvatskoj prema Billboardovoj ljestvici.

Oni zauzimaju prva dva mjesta na ljestvici i dvije njihove pjesme su već 16 tjedana na ovoj ljestvici. Treće mjesto pripada Grši i njegovoj pjesmi "Forza" s kojom je 19 tjedana na ovoj ljestvici, a na četvrtom je mjestu pjesma "Ganga i rera" koju izvode Peki i Grše.

Infografika prikazuje top 10 najslušanijih pjesama u Hrvatskoj prema Billboardovoj ljestvici 2024. Prva dva mjesta zauzimaju Jala Brat i Buba Corelli, treće mjesto pripada Grši i njegovoj pjesmi "Forza", a na desetom je mjestu Hiljson Mandela X Biba s pjesmom "Ankaran" Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Na petom mjestu su opet Jala Brat i Buba Corelli s pjesmom Japan, šesto mjesto drži "Bajadeira" od Hiljsona Mandele i Pekija, a na sedmom su Peki i Grše s pjesmom "Mangio pasta". Osmu poziciju s pjesmom "Ako ne znaš šta je bilo" zauzeo je Marko Perković Thompson s grupom Hrvatske ruže, deveti su Voyage i Baka Prase s pjesmom "VVS", a na desetom je mjestu Hiljson Mandela X Biba s pjesmom "Ankaran". 

VIDEO Odlazak na misu na trčanje? Lidija Bačić nam je otkrila što joj je draže

Komentara 27

Avatar Ričard
Ričard
09:56 27.10.2024.

Ja slušan Daleku Obalu i klapu Intrade, onda vjerovatno nisan Hrvat.

IZ
izrazlica
11:05 27.10.2024.

Naravno da su turci na prvom mjestu kad se ljestvica slaže za vasceo regijon .. ja nebi to zavijanje slušao ni mrtav pijan

Avatar rubinet
rubinet
11:28 27.10.2024.

'Kasa puna para, tacna puna grama"...od šest riječi-tri nisu hrvatske. Dakle...nerazumljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije