detaljno obrazložena odluka

Suprugu Jovane Balašević produžena zabrana prilaska na 30 dana nakon prijave za nasilje u obitelji

Opatija. ?or?e Balaševi? na premijeri svog filma Kao rani mraz
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
19.04.2023.
u 19:47

Aleksandar Jovanović ne smije prilaziti nevjenčanoj supruzi Jovani Balašević niti ju smije kontaktirati do 17. svibnja, a ako prekrši zabranu bit će kažnjen sukladno zakonu o sprječavanju nasilja u obitelji

Kći pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, Jovana Balašević (42), proteklih dana našla se u fokusu javnosti i to nažalost zbog drame koju je doživjela u svom domu. Balaševićeva kći prijavila je nevjenčanog supruga Aleksandra Jovanovića za obiteljsko nasilje koje je uslijedilo, kako prenose srpski mediji, nakon što je došla u stan u kojem su živjeli kako bi uzela svoje stvari, nakon čega ju je on navodno zaključao u stan i rekao joj da zove policiju. Osnovni sud u Novom Sadu naredio je Jovanoviću hitnu mjeru zabrane prilaska i kontakta 48 sati, a ista je mjera sada produžena na 30 dana, prenose mediji u Srbiji.

Jovanović tako ne smije prilaziti nevjenčanoj supruzi niti ju smije kontaktirati do 17. svibnja, a ako prekrši zabranu bit će kažnjen sukladno zakonu o sprječavanju nasilja u obitelji.  - Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rješenju, na koje stranka ima pravo žalbe u zakonskom roku Višem sudu u Novom Sadu - kazala je Svjetlana Radovanović, glasnogovornica Osnovnog suda u Novom Sadu za "Novosti".

Podsjetimo, do verbalnog sukoba između Jovane Balašević i njenog nevjenčanog supruga došlo je kada je Jovana stigla u stan u kojem su zajedno živjeli da pokupi svoje stvari i iseli se. Kako dalje prenose mediji, ona je tvrdila da joj je Aleksandar tada izrekao niz uvreda, zatim ju je zaključao u stan i navodno joj rekao da pozove policiju. Glumica je zvala majku, koja je pozvala policiju, nakon čega ju je Aleksandar pustio iz stana, navodi portal.

Jovana je tada navodno rekla policiji da je nevjenčani suprug naziva ludom i da od njega godinama trpi psihičko nasilje.
Osim toga, Jovana se, piše Informer, požalila policiji da joj je Aleksandar rekao da se treba liječiti, ali i da pije lijekove. Nakon prijave navodnog nasilja, Jovanoviću je određena hitna zabrana prilaska, a tužiteljstvo je protiv njega podnijelo kaznenu prijavu u redovnom postupku zbog nasilja u obitelji.

Jovana Balašević nakon toga je za Blic potvrdila kako je točna informacija da je prijavila supruga.  - Ništa ne bih na tu temu govorila, zbog djece i obitelji. Točno je da sam prijavila muža, postupak je u tijeku. To je sve što za sada mogu kazati, razumijte me - kratko je rekla Balašević.

Inače, obitelj Balašević nedavno se našla u neugodnoj situaciji i nakon što su pojedini srpski mediji prenijeli lažnu vijest o Oliveri Balašević, a njena druga kći Jelena je o tome govorila na društvenim mrežama. 

"U redu na naplatnoj rampi iz pravca Beograda, bacila sam pogled na telefon: 'Bebo, što je s Oljom?' uz link za novinski članak 'Svi se mole za Oliveru Balašević, sve ie u rukama liječnika, zdravlje joj nije dobro'. Naučila sam, nažalost, da vijesti iz bolnice stignu prije do medija nego do obitelji i bližnjih i zato sam i mogla pomisliti da se, dok sam ja na putu, događa nešto s mojom mamom, za što još nisam stigla čuti.

Nikom normalnom ne treba objašnjavati koliki sam stres doživjela. U tom trenutku, ponavljam, na autoputu za volanom. To je svakako stres koji me potpuno, u najmanju ruku dekoncentrirao, a u pravoj interpretaciji zapravo užasno uznemirio, i posljednje mjesto gdje tada trebam biti je u prometu. Mama se nije odmah javila na telefon, što je moj stres samo prolongiralo, ali sestra Jovana jest i rekla mi je da je i sama dobila par trenutaka ranije isti uznemirujući poziv i da je krenula prema mami."

"I nije ni važno koliko je vremena prošlo dok nismo saznali da je u pitanju ponovo potpuno lažna vijest, jer ti u tim situacijama svaka sekunda traje beskonačno. Postoje li granice? Jedno je kad pišete da smo ružni, zli, prljavi, da smo promijenili prezime, da smo vratili prezime, da smo glupi, nesposobni i što već, to je vaša strast.

To ste isto radili čovjeku kog ste prvog dana odlaska uzdizali u nebesa i gostovali po emisijama s licemjernim žalopojkama 'kakvog-smo-čovjeka-izgubili', a pisali ste godinama o njemu najveće gadosti i huškali kojekakve pomračene umove i na njega i na nas, njegovu obitelj... Ali, ovo? Mi smo prije dvije godine izgubili oca.

Vi nas sada uznemiravate potpuno izmišljenim morbidnim naslovima da se liječnici bore za život naše majke i da se svi mole za njeno zdravlje? Pa vas ja sad pitam: gdje su granice? Postoje li bilo kakve granice? Imate li vi majku, oca, sestru, brata, djecu?" napisala je i poručila da će se "protiv iživljavanja nad svojom obitelji boriti kako zna i umije", napisala je Jelena Balašević. 

VIDEO Dino Jelusić: 'Nikad neću prežaliti Massimov odlazak, htio je da snimimo duet'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije