Nastup na Barbarincu

Suradnik Ace Lukasa odgovorio na negodovanje Domovinskog pokreta: Vjerujem kako nas glazba sve spaja

Beograd: Snimanje spota Ace Lukasa i Ivane Selakov na krovu hotela Mona Plaza
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
1/7
26.06.2023.
u 15:20

Domovinski pokreta Kaštela smatra kako glazbeni izričaj Ace Lukasa i njegovih kolega Jelene Karleuše i Harisa Džinovića ne pripada našem podneblju

Domovinski pokret Kaštela izrazio je negodovanje što će u sklopu festivala Island od love na otočiću Barbarinac u Kaštelanskom zaljevu nastupiti i Jelena Karleuša, Aca Lukas i Haris Džinović.  - Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te da moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo - napisali su na svom Facebooku. Za 24 sata ovu situaciju je komentirao Saša Mirković, suradnika Ace Lukasa. 

 - Rado nastupamo po Hrvatskoj, volimo uveseljavati publiku i hrvatska publika dokazano obožava Acu Lukasa. O tome je u svibnju svjedočila krcata zagrebačka Arena. Kozmopolitski pristup je najvažniji između svih naroda u svijetu i osobno sam često organizirao nastupe hrvatskih izvođača u Srbiji jer vjerujem kako nas glazba sve spaja - poručio je Mirković. Iz Domovinskog pokreta upitali su  gradonačelnika Ivanovića zašto je dopustio nastupe Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? 

- Otočić Barbarinac arheološki je lokalitet s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zaljevu. Omiljeno je izletište Kaštelana,Vranjičana,Solinjana i Splićana. I ovo ljeto postaje mjesto zabave. Island of Love festival na otočiću Barbarincu godinama je bio tehno-partijanerska oaza koja je bila posjećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disco otok ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te da moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo -  napisali su na svojoj Facebook stranici iz Domovinskog pokreta. Upozorili su kako smo dužni čuvati kulturno dobro.

 "Festival, osim lokalaca, posjećuju mnogi domaći i strani turisti. Glazba oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvara festival i nakon njih će tijekom srpnja Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Glazba se širi zaljevom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebao bi voditi računa koji će se događaji organizirati na otoku", piše na njihovoj Facebook stranici. 

VIDEO Pišek o svojem odlasku u Srbiju: Meni se to najviše zamjera. U Srbiji su inkluzivniji

Komentara 12

Avatar Babakata
Babakata
15:34 26.06.2023.

Čudi me da i u Srbiji podnose ove.

CB
cro.bos.
16:27 26.06.2023.

Privatni klubovi ok al ovako.. "jok"

ED
edvardl
16:11 26.06.2023.

To srp.ko smeć. treba zakonom zabraniti u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije