Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravi majstori!

Tamburaški sastav Gazde najavljuju novi spot za pjesmu 'Dekolte'

Gazde
Foto: Promo
1/16
07.11.2023.
u 16:08

Tamburaški sastav Gazde ovog tjedna objavit će spot za novu pjesmu 'Dekolte'.

Tamburaški sastav Gazde najavljuju kako će ovog tjedna biti objavljen novi spot za pjesmu 'Dekolte'.  Spot je snimljen na nekoliko zagrebačkih lokacija, uz  vožnju motociklima po centru metropole, a na snimanju Gazdama se pridružilo i nekoliko plesnih parova. Video spot je snimljen pod redateljskom palicom redatelja i producenta Bobbyja Grubicha, a snimao ga je Hrvoje Banić. Pjesma 'Dekolte' aktualni je singl s novog albuma 'Ispod ovih oblaka' koji je objavljen u svibnju, čime se zagrijava atmosfera za veliki obljetnički koncert u Domu sportova 12. prosinca.

Albumom 'Ispod ovih oblaka' su na najbolji mogući način obilježili jubilarnih 30 godina benda. Sastav su osnovali u Zagrebu, točnije predgrađu Markuševec, kvartovski mladići Marko Bujanović, Silvio Šimunković, Vladimir Kota, Mario Kršić, Damir Popović i Robert Šerić. Pod svoje ih je uzeo primaš Damir Miki Mihovec. U samo mjesec dana transformirali su se iz nepoznatog kvartovskog benda u medijsku i estradnu atrakciju. Vrlo brzo su postali omiljeni zahvaljujući hitovima kao što su "Ostarit ću ja, ostarit ćeš ti", "Ja pijem da zaboravim", "Još i danas zamiriši trešnja", "Ružo moja crvena", "Zbog tebe sam to što jesam" i "Neće snaša tamburaša". 

Dobili su brojne nagrade, poput Večernjakove ruže i Porina, a na vrhuncu popularnosti su četiri godine zaredom punili veliku dvoranu Doma sportova, čime se teško može pohvaliti puno hrvatskih bendova. Koncerte su svake godine održavali 12. prosinca, a upravo na taj datum i ove će godine zasvirati u Domu sportova. Frontmen Gazdi Marko Bujanović ispričao nam je potkraj svibnja sve o novom albumu, ali se i prisjetio najvažnijih detalja njihove karijere.


- Nakon devet godina izdavačke pauze odlučili smo se na novi album. Plan je bio da izađe i nešto ranije, ali za dobre pjesme nikad nije kasno. Dapače, sad je pravo vrijeme - kazali su pa dodali:

VEZANI ČLANCI:

- U suradnji s autorima koji već duže vrijeme rade za Gazde, i glazbenim producentom Predragom Martinjakom, nastalo je nekoliko odličnih novih pjesama, a njima smo pridodali i sve bolje objavljene singleove od našeg zadnjeg studijskog izdanja. Na albumu je čak 18 pjesama, a vjerujem da će našoj publici biti najinteresantnije čuti ovih nekoliko potpuno novih koje smo dugo brusili i koje su na kraju zazvučale izvrsno. Od zadnjeg studijskog izdanja "Milijun poljubaca" (2010.) objavljivali smo samo singleove pa se s vremenom nagomilalo dosta dobrih pjesama koje nisu bile objedinjene na albumu. Sada se sav naš noviji rad može poslušati na ovom novom albumu, a prvi dojmovi publike i kolega iz branše su više nego dobri. Album je snimljen u našem studiju u Zagrebu, a može se poslušati na svim streaming platformama - govore.

Umrla zvijezda Prijatelja: Matthew Perry preminuo u 54. godini života

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije