Posljednji dan slavonske kuhinje kandidati će pripremiti istu namirnicu, ali prema 14 različitih recepata. Bez obzira jesu li prije imali prilike spremati šarana ili ne, natjecatelji će se morati jako potruditi jer dvoje s najslabijim ocjenama kod žirija odlaze u - dvoboj! Ovaj put ne moraju misliti na tradiciju, već biti maštoviti i kreativni kako bi kod žirija dobili pokoji bod više i osigurali si ostanak u natjecanju. Svi će kandidati morati sami pripremiti šarana od samog početka, što znači očistiti ljuske i unutrašnjost ribe. Kako Makaranka Tanja dosad nije imala priliku čistiti šarana, u pomoć joj je pristigla Slavonka Jelena, baš kao što je Zlatan pomogao Anki i Mili.
Milivoj će večeras pripremiti 'pijanog' šarana s vinom, Abel će svojeg staviti u 'pac' pa pržiti u dubokoj svinjskoj masti, a Zlatan će poslužiti šarana u umaku od medvjeđeg luka. Jelena je naumila pripremiti slavonski fišpaprikaš, dok si je Nenad postavio visoke ciljeve – iskoristit će cijelog šarana, od glave do peraja i iznutrica. Hoće li Nenad stići pripremiti juhu, rižoto od gljiva i šarana, te pečeni file od šarana na posteljici od povrća u zadanom vremenu?
Koga je šaran povukao na sam vrh liste najboljih, a tko je ostao pri dnu i zbog toga ušao u dvoboj, doznajte večeras u 21:10 sati u novoj epizodi „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ na RTL Televiziji.
>>Evelina očarala žiri pitom od jabuka, a Abel sve upropastio konjakom!