obi ndefo

U 52. godini preminula zvijezda serije Dawson's Creek, vijest otkrila njegova sestra: 'Srce mi je slomljeno'

Foto: YouTube Screenhshot
1/3
02.09.2024.
u 08:43

Vijest o odlasku glumca Obija Ndefa potvrdila je njegova obitelj.

Američki glumac Obi Ndefo preminuo je u 51. godini, a tužne vijesti otkrili su članovi njegove obitelji, točnije njegova sestra Nkem Ndefo na svom Facebook profilu. 
- Srce mi je slomljeno zbog gubitka mog mlađeg brata i spoznaje da je sada konačno na miru - napisala je u opisu objave. Uzrok smrti nije otkriven. 

Ndefa mnogi se sjećaju po ulozi u seriji "Dawson's Creek" gdje je igrao od 1998. do 2002. godine kao Bodie Wells, kuhar koji je s poslovnom partnericom Gale Leery vodio riblji bistro Leery's Fresh Fish. Osim toga, u seriji ga pamte i po ljubavnoj vezi s Bessie Potter.

Nakon tužnih vijesti od glumca su se na društvenim mrežama počele opraštati kolege, a među njima i glumica Mary Margaret Humes, koja je utjelovila Gale Leery u "Dawson's Creeku". 
- Ove riječi ne dolaze lako. Teško mi je zamisliti da si nas napustio, dragi moj prijatelju. Uvijek si bio i uvijek ćeš biti jarko blistavo svjetlo. Kakav si primjer čiste nefiltrirane ljubavi i upornosti dao dok si se suočavao s nedavnim životnim izazovima. Cijenit ću sve naše poruke ljubavi i podrške koje smo slali jedno drugom tijekom proteklih nekoliko godina. Počivaj u miru slatki ratniče - napisala je glumica na svom Instagramu u objavi u kojoj je podijelila neke trenutke sa seta popularne serije.

Osim po "Dawson's Creeku", glumac je bio poznat i po ulogama u serijama: "NYPD Blue", "The West Wing" i "Stargate SG-1". Obi je posljednjih pet godina bio usredotočen na sebe, točnije na svoj oporavak. Naime, 2019, godine imao je tešku nesreću zbog koje je izgubio obje noge. Ndefo je nakon kupovine spremao svoje namirnice u automobil u Los Angelesu kada se pijani vozač velikom brzinom zabio u njega s leđa. Težina ozljeda koje je imao dovela je do potrebe za amputacijom obje noge kako bi glumac preživio.  

- Ovo je užasno što mi se dogodilo - rekao je za tamošnje medije u prosincu 2019. godine i dodao:

- Zašto bih ovo komplicirao time što bih se osjećao loše zbog toga? Nisam ni morao birati pozitivnost. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Obi Ndefo (@ndefoobi)

Glumac se potom usredotočio na navikavanje na novi život te rad na oporavku, a nakon nesreće je bila pokrenuta i kampanja za pomoć u liječenju tijekom koje je prikupljeno više od 287 tisuća dolara. 

Inače, Ndefo je diplomirao na dramskoj školi Sveučilišta Yale, a osim glumačke karijere, Obi je bio aktivan i kao učitelj joge. Glumac je također osnovao neprofitnu organizaciju Arts Alliance for Humanity, koja podupire umjetničko obrazovanje u javnim školama i zajednicama.

POGLEDAJTE GALERIJU Evo kako se Jelena Rozga mijenjala tijekom karijere

1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije