večeras nastupaju

U Rijeci osvanula zanimljiva instalacija u znak podrške Letu 3, svi su se htjeli fotkati s ovim

Rijeka: Instalacija u znak podrške nastupu grupe Let 3 na Euroviziji
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/12
09.05.2023.
u 11:47

Podrška za večerašnji nastup stiže im i iz njihove Rijeke gdje je instalacija postavljena pred gradskom upravom

Večeras ćemo napokon imati prilike pogledati nastup naših riječkih rokera Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!" u prvom polufinalu ovogodišnje Eurovizije koja se održava u engleskom gradu Liverpool

Koliko su poznati govori i činjenica da gdje god da dođu, pogotovo van Hrvatske, prolaznici, pa čak i novinari, za njima pjevaju pjesmu "Traktora", kako nazivajun "Mamu ŠČ!" zbog lakšeg izgovora. Posljednji put to je bilo na "tirkiznom tepihu", prostrtom u nedjelju u središtu grada Beatlesa, kojim su letovci šetali gotovo četiri sata. Za usporedbu, njihovoj konkurenciji u prosjeku je bilo dovoljno svega sat vremena da prođu 200 metara dugački tepih na kojemu su s jedne strane stajali predstavnici medija iz cijelog svijeta, a s druge eurovizijski obožavatelji, mnogi od njih odjeveni u boje zastava svoje zemlje. Kad su ih vidjeli obožavatelji, a i mnogi novinari, zaorilo se "Mama kupila traktora…"

A podrška za večerašnji nastup stiže im i iz njihove Rijeke gdje je postavljena zanimljiva instalacija pred gradskom upravom. Postavljena su dva velika zlatna kotača uz koje se nalaze mali zlatni traktor i cvijeće. Naravno, na kotaču piše "ŠČ".

09.05.2023., Rijeka - Skulptura instalacija u znak podrske nastupu grupe Let 3 na Euroviziji postavljena je pred Gradskom upravom. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Oduševljeni prolaznici zastajali su pored instalacije kako bi se fotografirali. 

Podsjetimo, jesu li spremni za večerašnji nastup komentirao nam je i šef hrvatske eurovizijske delegacije i urednik Dore Tomislav Štengl. 

– Da, sve je spremno za večeras. Jučer smo bili u areni, ujutro smo imali generalnu probu prije glavne generalne probe koja je bila navečer, a koju je ocjenjivao žiri. Nemamo nekih problema, što se tiče nastupa, sve smo precizirali s produkcijom Eurovizije i BBC-ja, sve funkcionira i nadamo se najboljem – kazao nam je Štengl kojeg smo uhvatili među brojnim sastancima. Nastup će, otkriva nam, biti ponešto drugačiji od onog kakav je bio na Dori, a nadaju se da će se i ovaj svidjeti gledateljima.

– Drugačiji je i po koreografiji, a nešto malo je i rekvizita dorađena. Staging je totalno drugačiji jer scene Dore i Eurovizije nisu usporedive. Što se tiče LED ekrana, i tu smo radili dosta promjena tako da sve zajedno mislim da će biti zabavno – kazao je i nagovijestio još ponešto. – Let 3 ko Let 3, ne bi oni bili "na lošem glasu" da ne spremaju nekakvo iznenađenje, ali vidjeli smo da je već na društvenim mrežama puno toga izašlo van i Eurovizija je vrsta produkcije u kojoj nemate baš puno prostora napraviti nešto što nije dogovoreno. Tu se sve poštuje, poštuju se pravila pa ćemo ih i mi poštivati – kazao je.

VIDEO Marica i Mijat s otoka Vira stigli u Liverpool bodriti Let3 na Eurosongu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije