Slagalica je natjecateljima showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' definitivno najomraženiji zadatak. Rijetko koji par iskaže sreću kada u odabranim omotnicama pročita što sve mora skuhati, i na koji način.
Nakon što pročitaju naputke za svoja današnja jela, natjecatelji imaju svega nekoliko minuta da osmisle recepte. U dućanu bi trebali naći sve namirnice za svoja zdrava, voćna, kremasta, pasirana jela koja sadrže crveni grah i zobene pahuljice ili, pak, nešto netipično za naša podneblja.
Kandidati će tako na policama naći pregršt zanimljivih sastojaka, od teleće jetre, brizli i bubrega, pa sve do dagnji, razne poznate i nepoznate ribe i žitarica.
S obzirom da su već debelo prešli polovicu sezone, žiri je natjecateljima u dućanu postavio i nekoliko zamki, poput mesa i ribe koji se niti uz pomoć najsuvremenije kulinarske tehnike ne mogu ispeći u zadanih 60 minuta. Treba li spomenuti da su se pojedini natjecatelji upecali na lažni parangal?
„Otto, što kažeš na ovu ribu? Jel' može? S tolikim komadom ribe nismo nikada radili… Niti je vidjeli! Nije baš da svaki dan dođem doma s ovako velikom ribom s placa…“, komentira Nikolina svoj večerašnji ulov, hamu kapitalku, koja lako može nahraniti cijeli 321-studio.
Tko će se prepasti „slagalice strave“ i potpuno razočarati? Je li napokon došao red na dugo očekivani kulinarski pomak prema boljem? Odgovore ćemo doznati u novom nastavku kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ - večeras u 21:05 sati na RTL-u!