Svaki novi kulinarski zadatak natjecateljima showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ donosi nove stresne trenutke, pogotovo ako ih na radnim jedinicama dočekaju namirnice koje su „nespojive“.
Osam natjecateljskih parova večeras ima na raspolaganju 75 minuta za pripremu dva jela, a u kojima moraju uklopiti tri vrlo važna sastojka - hlapa, mljevenu puretinu i šparoge. Hlap bi za većinu kandidata mogao biti najveća nepoznanica, što je nekako i razumljivo s obzirom da će rijetko koji kuhar amater htjeti „kemijati“ s tako skupom namirnicom. S druge strane, „carsko povrće“, šparoge često se nalaze na našim jelovnicima, pa njihova priprema ne bi trebala predstavljati veliki problem. Osim ako profesor Tomislav Špiček ne krene u provjeru znanja natjecatelja…
„Jeste li gulile bijele šparoge? Niste, kažete… A zašto? Ako se ne ogule, one jednostavno nisu jestive. Ovo će vam biti velika zamjerka kod dodjele bodova“, izgrdio je Špiček natjecateljice Andreu i Barbaru. Ove dvije prijateljice će još dobro i proći na testu znanja, za razliku od Miroslava i Josipa, kojima će se Špiček smijati jer „misle da šparoge rastu na drveću kao šljive i kruške u Zagorju“.
Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica pobrinut će se da večeras natjecateljima bude još teže kod spajanja nespojivog jer će im vrijeme boravka u dućanu s namirnicama ograničiti na svega 30 sekundi.
„Trideset sekundi je definitivno premalo za odabir namirnica. Ne možeš se koncentrirati u takvoj strci, a kamoli vidjeti što se sve nudi na policama. Nisi ni došao do vrata, već se moraš vratiti natrag na kuhanje!“, komentirat će Ante, koji se zajedno s Martinom vratio s „godišnjeg odmora“.
Tko je majstor u pripremi hlapa, a tko će uništiti šparoge? Odgovore ćemo doznati u novom nastavku kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ večeras u 21:05 sati na RTL-u!