TRAŽE ZABRANU ISLAMOVIĆA U HRVATSKOJ

Udruga branitelja podnijela kaznenu prijavu protiv organizatora koncerta Bijelog dugmeta u Splitu: 'Promovirali su propalu tvorevinu!'

Koncert Bijelog dugmeta u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/8
01.09.2024.
u 12:43

- Promovirati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu te simbol kojim se razarala Hrvatska, protjerivala i ubijala djeca, žene i nemoćni ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promoviranja nečega čega se svaka poštena osoba srami, stoji u tekstu prijave Udruge.

Izgleda da sinoćnji nastup Bijelog dugmeta u Splitu nije izazvao samo pozitivne reakcije. Naime, danas u jutarnjim satima članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara prijavili su organizatore koncerta i odgovorne osobe Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Kao razlog navode promoviranje osuđene komunističe ideologije i njenih simola te propale tvorevine čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske agresije na Hrvatsku.

Tekst prijave prenosimo u cjelosti: - Dana 31.8.2024. godine u Splitu ispred novog kluba „Porat“ na Sitnicama je održan koncert Bijelog Dugmeta na kojem je Alen Islamović oko 22:30 sati pjevao pjesmu "Pljuni i zapjevaj Jugoslavijo" uz fotografiju jugoslovenske zastave na ogromnom ekranu pozornice. Sukladno Rezolucijama Vijeća Europe 1481 te 2819 a koje je Hrvatski sabor ratificirao odnosno dao svoj pristanak na obvezivanje međunarodnim ugovorom tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

GALERIJA: FOTO O ovome će se dugo pričati! Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Splitu

Koncert Bijelog dugmeta u Splitu
1/25

Promovirati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu te simbol kojim se razarala Hrvatska, protjerivala i ubijala djeca, žene i nemoćni ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promoviranja nečega čega se svaka poštena osoba srami, a što je osudilo najviše hrvatsko zakonodavno tijelo Hrvatski sabor te Vijeće Europe spomenutim Rezolucijama.

Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubojstva milijuna ljudi, a njegov zločinački simbol krvava petokraka koju su bezočno promovirali i „častili“ usred Splita Alen Islamović i drugovi.

VEZANI ČLANCI:

Sukladno svemu gore navedenom tražimo pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih”, stoji u tekstu prijave čiji je potpisnik Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara.

Komentara 126

23
234
13:41 01.09.2024.

Skoro svi mediji osuđuju pjesme i koncerte Marka Perkovića Tompsona u Imotskom i Dugopolju, čak spominje te stvari čak i vlada na svojoj sjednici, a sad svi mudro šute.

DP
Dado_purger
13:24 01.09.2024.

Ako Vlada reagira protiv Thompsona a ne reagira na zvijezdu petokraku i Bijelo dugme onda znamo u kakvoj državi živimo i tko vlada

Avatar Iblis Ginjo I.
Iblis Ginjo I.
13:10 01.09.2024.

Onaj tko je skužio što propalo Bijelo dugme radi(koje se sastaje kad im zatreba novaca) zviždao je, šačica orjunaša je pjevala, ostali tu pjesmu ni ne znaju. No zastava s petokrakom na velikom ekranu apsolutno zaslužuje prekršajnu prijavu i novčanuu kaznu. Pjevaču kaznena prijava. Islamović živi u Kaštelima pa će dobiti i još ponešto, neplanirano 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije